DSİ barajların doluluk oranı açıklaması

02 Aralık 2020 Çarşamba 22:06
DSİ barajların doluluk oranı açıklaması

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, barajlarda yeterli doluluk olduğunu, ihtiyaçları karşılama noktasında bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, barajların işletme programlarının her yıl "su yılı" başlangıcı olan ekim ayında iklim şartlarına ve barajların özelliklerine bağlı olarak hazırlandığı, gerekli görülmesi halinde akımların durumuna göre güncellendiği ifade edildi.
Depolamalı tesislere gelen suyun yaklaşık yüzde 60'ının karların erimesinden kaynaklandığına ve akımların mart-haziran döneminde gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
"Bu sebeple, barajların doluluk oranlarının bugünkü durumlarına göre değerlendirilerek suyumuzun yetersiz olduğu sonucuna ulaşmak çok doğru olmayacaktır. Çünkü akımlar, mart ayı itibarıyla ortalamanın üzerine çıkarak doluluk oranlarını artırmaktadır. Hali hazırda baraj dolulukları yeterli seviyede olup ihtiyaçları karşılama noktasında bir sıkıntı bulunmamaktadır."

Son Güncelleme: 03.12.2020 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.