Erzurum Dede'ye bulvar yol

Çorum'da 992 metrelik Erzurum Dede Caddesi 35 metre genişliğine sahip bulvar haline gelecek.

20 Temmuz 2023 Perşembe 16:07
Erzurum Dede'ye bulvar yol

Çorum Belediyesi, Erzurum Dede Caddesi’nin Karayolları binası arkasında kalan kısmında yol genişletme çalışmalarına başladı. Çalışma tamamlandığında 992 metrelik yolun tamamı 35 metre genişliğine sahip bulvar haline gelecek.

Yapılan açıklamaya göre; Çorum’da ulaşımın rahatlaması için mevcut yolları yenileyen ve yeni yollar açan Çorum Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önceden büyük bir kısmı yapılan Erzurum Dede Caddesi’nin Karayolları Şube Müdürlüğü arkasında kalan kısmında da genişletme çalışmaları başladı. Çalışma tamamlandığında Fevzi Çakmak 3. Cadde’den başlayıp Ankara Yoluna kadar uzanan 992 metrelik yolun tamamı 35 metre genişliğine sahip olacak.

ULAŞILABİLİR ŞEHİR VİZYONU

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Çorum Belediyesi, ‘Ulaşılabilir Şehir’ vizyonu doğrultusunda yeni ve ferah yollar oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.  Mimar Sinan Mahallesi’nden Ankara Yoluna uzanan Erzurum Dede Caddesi’nde Karayolları Şube Müdürlüğü arkasında kalan kısımda yol genişletme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Aşgın “Karayolları Şube Müdürlüğü’nün bahçe duvarlarını geriye çekerek yola dahil ediyoruz. Böylece,  Sanayi Sitesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nden Osmancık Yolu ve Buharaevler İstikametine gitmek isteyenler, Erzurum Dede Caddesi, Fen Lisesi Caddesi, Akpınar Caddesi, Akşemseddin Caddesi ve Çiftlik Pınarı Caddesi güzergâhından daha hızlı ulaşım sağlayabilecekler” dedi.

Ulaşılabilir şehir vizyonu kapsamında birçok yerde yeni caddeler açtıklarını belirten Başkan Aşgın “Hemşehrilerimizin güvenle ve hızlı olarak seyahat edebilmeleri için aynı anda birçok noktada çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaan 2023-07-20 21:47:20

Fotoda makina parkı az görünüyor. Makine kepçe greyder vs çok olmalı çabucak sağlam seçimde bitirilmeli.