Eski ve yeni, seviye yükseldi

Çorum’da Kızılırmak’ın debisi son yağışlarla birlikte yükseldi.

19 Haziran 2023 Pazartesi 13:52
Eski ve yeni, seviye yükseldi

Çorum’da Kızılırmak’ın debisi son yağışlarla birlikte yükseldi.

Kırıkkale'de haftalardır süren yağışlardan dolayı su seviyesinin yükseldiği Kızılırmak'ta adacıklar yok oldu. Artan yağışlar, aynı noktadan çekilen iki fotoğraf farkı gözler önüne serdi.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN NEHRİ

Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak geçen yıl kuraklıkla boğuşurken, bu yıl yağışların artmasıyla birlikte su seviyesinde yükselme olduğu görüldü. Haftalardır süren yağışlar, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinden "dron" ile çekilen Kızılırmak fotoğraf ve görüntüleri geçen yıl ile bu yıl arasındaki farkı gözler önüne serdi. Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta yükselen su seviyesiyle birlikte adacıklar yok oldu.

KARADENİZ’E DÖKÜLÜYOR

Kızılırmak nehri, İç Anadolu'nun en doğusundaki Sivas'ın İmranlı ilçesinde yer alan Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğup Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun'dan geçerek Karadeniz'e dökülüyor.

SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Turgay Demirtaş, "Eskiden fazla suyumuz yoktu, bir yıl öncesine kadar. Yağan yağmurlarla beraber ırmağımızın su seviyesi yükseldi" dedi.

İHA

Son Güncelleme: 19.06.2023 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2023-06-19 14:26:14

Son Yağışlar da gösteriyor ki yağmur sularının depolanması için binalara depolama zorunluğu getirilmeli. Şehirler,kasabalarda bu suların biriktirilmesi yönünde çalışma yapılması bu taşkınların bbir nebze azalmasına vesile olunur.