Fikri Kısar’ın Şehitler Bölüğü

Hakkari 12. Dağ Komanda Bölüğünde askerliğini yapan 64 kişi, emekli olan komutanları ile birlikte acemi birlikleri Eğridir Dağ Komando Okulu’nu ziyaret etti.

20 Haziran 2019 Perşembe 10:26
Fikri Kısar’ın Şehitler Bölüğü

Büyük çoğunluğu Karadenizli olan, Şehitler Bölüğü ismiyle anılan ve yaptıkları başarılı operasyonlarla o dönemde bölücü terör örgütüne ağır darbeler vurduğu için kahraman bölük olarak da bilinen Hakkâri Şemdinli kırsalında görevli 12. Dağ Komanda Bölüğünde askerliğini yapmış 64 kişi, emekli olan komutanları ile birlikte acemi birlikleri olan Eğridir Dağ Komando Okulu’nu ziyaret etti.

64 kahraman askeri Eğridir Dağ Komando Okulu’nda Tümen Komutanı Orgeneral Aydoğan Budakçı, P.Komd. Alb. Mesut Koçak, Okul Komutanı P.K.Alb. Fatih Köroğlu karşılayıp ağırladılar.

Ziyaret kapsamında Eğridir Dağ Komando Okulu, eğitim ve tören alanlarını ziyaret eden eski askerler, anılarını yad ederek duygusal anlar yaşadılar. Eski silah arkadaşları uzun uzun sohbet ederek hasret giderdiler. Ziyaretin sonunda ise görev sürelerinde yanlarında şehit düşen silah arkadaşları, tüm şehitler ve vatanın bölünmez bütünlüğünün devam için dua ettiler.

Ziyaretlere eski er, erbaşlar ile emekli Emekli Astsubaylar Yalçın Altunterim ve Eyüp Doğanç’ın yanı sıra 12. Dağ Komanda Bölüğü Komutanı Emekli P.K.Alb. Fikri Kısar da katıldı.

Askerliğini Çavuş olarak tamamlayan Hasan Ali Uyaroğlu, 12. Dağ Komanda Bölüğünde görev yapmaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek, “12. Dağ Komanda Bölüğünün 32 yıl önce lakabı şehitler bölüğüydü. Bizim 32 yıl önce görev yerimiz Hakkâri Şemdinli kırsalıydı, burada çeşitli operasyonlara katıldık. Ziyarette anılarımız yeniden gözlerimizde canlandı ve o günleri yad ettik. ‘Her Türk asker doğar asker ölür’ diyerek askerlik yaptığımız yerleri gezdik. Yanımızda Şehit düşen silah arkadaşlarımız ve tüm şehitlerimiz için dualar ettik. Bizler her zaman ülkemizin birlik ve beraberliği için üzerimize düşen ne varsa yapmaya daima hazırız. Bizlere askerlik ruhunu işleyen, seneler sonra yan yana gelmemizi sağlayan özellikle 12. Dağ Komanda Bölüğü Komutanı Emekli P.K.Alb. Fikri Kısar, bu organizasyonu düzenleyen Komando Çavuş Hüseyin Özçalışkan, bizlerden yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen Eğridir Dağ Komando Okulu komutanlarımıza teşekkür ederiz.”

Kaynak: İskilip'in Sesi

Son Güncelleme: 20.06.2019 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.