‘Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık’ Çorum

Çorum Valiliği “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” kampanyasına destek çağrısı yaptı.

30 Ekim 2020 Cuma 11:13
‘Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık’ Çorum

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde çalışmaları yürütülen “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” kampanyasına destek çağrısı yapıldı.
Valilik’ten yapılan açıklamada, "Siz kadirşinas Çorum halkımızı gıda kayıp ve israfını azaltmak için üzerinize düşeni yaparak bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. ‘Söz Veriyorum’ diyerek başlatılan ulusal seferberliğe Çorum halkı olarak biz de katılalım. Başarısı her birimizin, her kesimin onu sahiplenmesine bağlı olan bu kampanya, Türkiye’nin kampanyasıdır. ‘Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık’ Çorum!” denildi.
Öte yandan kampanya ile ilgili genel bilgi ise şöyle:
“Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde çalışmaları yürütülen “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” isimli kampanya 20 Mayıs 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı ile resmi olarak başlatılmıştır.
Kampanya çalışmalarının temelini oluşturan “Türkiye’nin Gıda Kayıpları ve İsrafın Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” www.gidanikoru.com adresinden erişime açılmıştır. 
Kampanyanın görünürlük faaliyetleri çerçevesinde sosyal medya hesapları (twitter, youtube, instagram, facebook/@gidanikoru) açılarak kampanyanın ülke çapında görünürlüğünün artırılması ve desteklenmesi amaçlanmıştır.
Gıda kayıpları ve israfı ile mücadelenin amaçlandığı “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” kampanyasının ülkemiz ve dünya toplumlarında daha yüksek farkındalık oluşturması için www.sofranasahipcik.com sitesinde halkımızın gıda kayıp ve israfı ile mücadele edeceği ve bireysel olarak “söz vereceği” bir dijital imza hareketi başlatılmıştır."

Son Güncelleme: 30.10.2020 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli 2020-10-30 12:13:22

Tarım bakanlığı üzerine düşeni yapmıyor. Denetimler sıklaşmalı. Halk kime güvenecek.

Avatar
Ahmet 2020-10-30 12:27:44

Bakanlık bilgiyi eksik vermiş. Tarım Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler ve Bill-Melinda Gates Vakfı'yla yapılan anlaşmanın gereği. Tabi bu bölüm faydalı olan tarafı. Bunun haricinde tohum, tüm kimlik ve kartların çipli tek kartta birleşmesi vb maddeler de var. Hatta geçenlerde son anda torba yasadan çıkarılan gıda sansürü de anlaşmanın gereklerinden biriydi. Gates Vakfı, dikkatli olmak lazım.