Görürseniz, haber verin!

Yetkililer, yiyecek bulmakta zorlanan bazı hayvanların köylere veya yerleşim yerlerine inebileceğini bu tür durumlarda kendilerine haber verilmesini istedi.

29 Ocak 2019 Salı 17:13
Görürseniz, haber verin!

Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Türkiye’nin ilk fauna alanında yaban hayvanlarının kış mevsime nedeniyle oluşan olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için yemleme çalışması yapıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince Hasanzahir mevkiinde bulunan Sıklık Tabiat Parkı’ndaki her hafta 200 kilo yem bırakılıyor. Kar yağışının görülmesiyle birlikte Tabiat Parkı’ndaki yaban hayvanları için yem takviyesi yapıldığını dile getiren yetkililer, ayrıca yaban hayvan popülasyonunun yoğun olduğu ilçelerde de doğaya yem bırakıldığını ifade ettiler.

Yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarının devam edeceğini dile getiren yetkililer, yiyecek bulmakta zorlanan bazı hayvanların köylere veya yerleşim yerlerine inebileceğini bu tür durumlarda kendilerine haber verilmesini istediler.

İHA

Son Güncelleme: 29.01.2019 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.