Günlük 8 saat direksiyonda

Çorum’da  halk otobüsü şoförü Dilek Çevikel, çok sevdiği mesleğini icra etmekten mutlu olduğunu söyledi.

28 Eylül 2021 Salı 12:54
Günlük 8 saat direksiyonda

Çorum’da  halk otobüsü şoförü Dilek Çevikel (42), aile ekonomisine katkı sağlamak için günde 8 saat direksiyon sallıyor. Bu işi çok sevdiğini anlatan Çevikel, “Otobüs şoförlüğü mesleğini çok seviyordum. Bir hafta önce de direksiyon başına geçtim. İstediğim bir meslekti” dedi.

Kentte yaşayan ve yıllarca otobüs şoförü olmak isteyen Dilek Çevikel, bir hafta önce halk otobüsü şoförlüğüne başladı. 20 yıldır ehliyeti olan ve otobüs şoförlüğünü çok seven Çevikel, şimdi sevdiği mesleği icra etmenin mutluluğunu yaşıyor. Aile ekonomisine katkı sağlamak için günde 8 saat çalıştığını anlatan Çevikel, gördüğü ilgiden de oldukça memnun olduğunu ifade etti.

‘YOLCULARIN İLGİSİNDEN MEMNUN’

Yolcuların büyük bir ilgisiyle karşılaştığını anlatan Çevikel, “Otobüs şoförlüğü mesleğini çok seviyordum. Bir hafta önce de direksiyon başına geçtim. Aslında 20 yıldır ehliyetim vardı. Sevdiğim bir iş,  büyük şehirlerde kadınların otobüs kullanması normal karşılanıyor. Ancak, Çorum’da öyle olmuyor. Benim istediğim bir meslekti ve şimdi iyi gidiyor. Günde 8 saat direksiyon sallıyorum” dedi.

‘KADINLARIN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR İŞ YOK’

Dilek Çevikel’in kullandığı halk otobüsüne yolcu olarak binen Hacer Solmaz, “Çok güzel bir yolculuk yapıyoruz. Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yok” diye konuştu.

‘DAHA DA ÇOK KATILIM BEKLİYORUZ’

Halk otobüsü yöneticilerinden Ramazan Taşlı, “Her otobüste kadın sürücülerimizin olmasını ve bizlerin arasına katılmalarını elbette çok istiyoruz. Kadın yolcularımız açısından da bu çok önemli bir şey” şeklinde konuştu.

KAYNAK: YUSUF ÇINAR/ÇORUM DHA

Son Güncelleme: 29.09.2021 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-09-28 13:01:43

Yasal olarak toplu taşıma araçları günde 6 saatten fazla tek sürücü tarafından kullanılamaz resmen kendilerini ihbar ediyorlar

Misafir Avatar
yuy 2021-09-28 14:05:31 @Çorumlu

Yasal olarak öyle ama! gerçekte 10 saatten fazla çalışıyorlar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hikaye 2021-09-28 18:58:42

Günde 8 saat olduğuna emin misnz