Hava kirliliği alarm veriyor!

Çorum’da hava kirliliği bugünlerde kendisini hissettirmeye başlarken, vatandaşlar sorumlu kurumlara bazı önerilerde bulunuyor.

20 Aralık 2019 Cuma 14:37
Hava kirliliği alarm veriyor!

Çorum’da hava kirliliği bugünlerde kendisini hissettirmeye başladı.
Her yıl kış aylarında yaşadığımız kirlilik özellikle akşamlara şehrin bazı noktalarında yoğunlaşıyor.
Sert geçen kış günlerinde kirlilik dayanılmaz boyutlara ulaşırken, kenti kurtaran yağış oluyor. Yağmur veya kar yağışı kirliği kökten temizliyor. Aksi takdirde zaman zaman zehir solumak kaçınılmaz.
Çorum’un ova şeklindeki coğrafi konumu, doğalgaz kullanılmaması, ısınma amaçlı yakılan atık yağ ve benzeri maddeler, iklim şartları, imar planlamaları, sanayide teknolojik gelişmelerin gerisinde kalınması, yakım tekniklerine dikkat edilmemesi vs. nedenlerle çevresel kirlilikler artıyor.
Bu sabah Habercim19 WhatsApp hattına eleştiri ve önerilerini ileten okurlar, şehir merkezinde ilerlerken şahit oldukları kesif duman üzerine yangın olduğunu düşündüklerini, ancak bir süre sonra yaptıkları keşifte söz konusu yoğun dumanın bacadan çıktığını tespit ettiklerini ifade ettiler.
Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne konuyu aktardıklarını, onların da Valilik Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne yönlendirdiklerini aktaran okurlar, kış aylarında ısınma amaçlı katı yakıt kullanan vatandaşların daha duyarlı, tedbirli ve dikkatli davranması gerektiğini ifade ettiler.
Hava kirliği konusunda yaptırımların ceza değil, uyarı amaçlı olmasını da öneren okurlar, Valilik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çorum Belediyesi ve sorumlu diğer kurum ve kuruluşların vatandaşa aydınlatıcı bilgiler vermesi, ceza yerine ikaz edici olmaları ve tedbirler konusunda daha hassas olmaları gerektiğini dile getirdiler.

Son Güncelleme: 24.12.2019 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2019-12-20 15:09:36

Yaptırımların ceza değil uyarı amaçlı olması mı? Oldu olacak yetkililer yalvarsın havayı kirletmeyin diye. İmkanı olduğu halde ısınmada doğalgaza geçmeyen kömür kullanan binalar var.

Avatar
ahmet 2019-12-20 15:00:59

bu konuyu haber sitenize taşıdıgınız için teşekkürler belediye hava kirliligi konusunda daha ciddi olmalı kanser hastaları çorumda artmaya başladı bence hava kirliliginin payı bunda çok çorum türkiyede havası kirli şehirlerin başında geliyor

Avatar
Hey_hat DAHA SOĞUKLAR GELMEDEN HAVAMIZ KÖTÜ 2019-12-20 18:21:08

Daha kış gelmedi ama akşam nefes alamayacak kadar kötü is kokusu ve hava kirliliği var. Neden acaba demiyeceğim. Suriyeliler çöp ve lastik yakıyor. Bunu herkes biliyor. Yapacak bişey yok malesef.

Avatar
Fatma 2019-12-22 11:57:31

Bazı büyük binaların kömür kullanımına hala izin verilmesini anlamıyorum. Onlar hunharca yakıyor zehirini beraber soluyoruz.Buna izin verilmemeli

Avatar
recep 2019-12-23 15:33:47

çorumun en temel ve en önemli iki problemi su ve havadır. hava çok kirli. belediyenin bu konuda bi çalışma yaptığı da yok. görmezden geliniyor sorun. insani standartlarda yaşamıyoruz. su da aynı şekilde. yıllardır sağlıklı içilebilir su vermeyi beceremedi belediye. bu konuda da belediyenin bir çalışması yok.