Helallik alındı, ebediyete uğurlandı

HİTÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kavaklıoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

09 Eylül 2020 Çarşamba 13:43
Helallik alındı, ebediyete uğurlandı

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kavaklıoğlu son yolculuğuna uğurlandı.
Önceki gece rahatsızlanarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran Kavaklıoğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen  hayatını kaybetti.


Mahmut Şamlı'nın da dünürü olan Kavaklıoğlu için yaklaşık 20 yıldır görev yaptığı İlahiyat Fakültesi bahçesinde helallik alındı. Kavaklıoğlu’nun cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Samsun’un Ladik ilçesine uğurlandı.
Fakülte bahçesinde gerçekleştirilen helalleşmeye Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek ile merhumun birlikte görev yaptığı akademisyen arkadaşları ve idari personel katıldı.
HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Öztürk, “Rahmet-i Rahman’a kavuşan Prof. Dr. Mahmut Kavaklıoğlu hocamızı 24 yıldır çok severek görev yaptığı İlahiyat Fakültemizden dualarla ebediyete uğurladık. Değerli hocamızı bıraktığı eserler, yetiştirdiği öğrenciler ve sadaka-i cariyesi ile her zaman anıyor olacağız.” dedi.

Son Güncelleme: 09.09.2020 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.