Hoş geldin yeni şehir, işte detaylar

Çorum’da Çimento Fabrikası'nın 190 hektarlık arazisi için hazırlanan kapsamlı imar planı değişikliği projesi tanıtıldı. İşte detaylar...

07 Ağustos 2023 Pazartesi 21:59
Hoş geldin yeni şehir, işte detaylar

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da Çimento Fabrikası'nın 190 hektarlık arazisi için hazırlanan kapsamlı imar planı değişikliği projesi, bu akşam Kadeş Barış Meydanı’nda renkli bir törenle tanıtıldı.

MEHTERAN VE ŞİİRLE BAŞLADI

Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başlayan programda, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın kaleme aldığı ‘Hayallerim var bu şehre dair’ adlı şiiri kendi sesinden okundu.

KONUŞMASI SLOGANLARLA KESİLDİ

Programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, resmi ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılırken, yeni şehir projesini tanıtmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın konuşması sık sık, ‘Bu şehir seninle gurur duyuyor, Çorum seninle gurur duyuyor, Aşgın nerede biz oradayız. Aşgınan çalışan yorulmaz’ sloganları ile kesildi.

YENİ GELİŞME: ERZURUM DEDE YENİ ŞEHİR PROJESİ TAMAM

Çorum’da iş başına geldiklerinde vaat ettikleri 32 projeden birisinin yeni şehir projesi olduğunu hatırlatan Başkan Aşgın, yeni bir gelişmeyi de duyurarak, ilk etapta Erzurum Dede çevresinde 1 milyon m2 yeni şehir projesini hayata geçirerek şu anda tapu aşamasına geldiklerini kaydetti. Aşgın, “İlk dönemimizde verdiğimiz yeni şehir projesi aslında tamam. Vaat ettiğimiz bütün projelerimizin önemli bir kısmını tamamladık.” dedi.

YENİ ŞEHİR 380 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Çimento Fabrikası arazisinin satın alınma sürecini özetleyen Aşgın, 1 milyon 384 bin m2 ile 380 futbol sahası büyüklüğündeki alanın 2021 yılı Ocak ayında 102 milyon liraya, güncel dolar hesabıyla 350 milyon liraya alındığını hatırlatarak, bu konuda büyük desteğini aldığı TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür etti.

İŞTE PROJENİN DETAYLARI:

İşte Belediye Başkanı Aşgın’ın sinevizyon eşliğinde anlatımıyla çimento arazisi projesinin detayları:

% 25'İ YAPILAŞMA, % 75'İ SOSYAL DONATI VE YEŞİL ALAN

Çimento Fabrikası arazisinin 600 dönümü yeşil alan, 250 dönümü sosyal ve altyapı alanları, 550 dönümü yol ve otopark, 500 dönümü konut ve işyeri olarak planlandı. 190 hektarlık arazinin yüzde 25’i yapılaşmaya, yüzde 75’i sosyal donatı ve yeşil alana açılıyor.

3.200 KONUT, 51 VİLLA, 710 İŞYERİ

Bölgeye toplam 3 bin 200 konut, 51 adet villa, toplam 710 işyeri inşa ediliyor. Yapılaşmaya açılacak alan 30 ila 50 bin kişiye yaşam merkezi olabilecek. Çimento arazisinin içine kongre kültür merkezi yapılıyor. Projede turizm, sağlık, eğitim ve spor alanları yer alırken, genelde yatay mimari hakim.

ÇEVRE YOLU TARAFI TİCARET VE TURİZM ALANI

Çimento Fabrikası’nın geçmişte sosyal tesis olarak kullandığı arazinin çevre yoluna bakan 270 dönümlük kısmı ticaret ve turizm alanı olarak planlandı. Projede ticaret ve turizm merkezi olarak planlanan bölgeye çevre yolundan yeni bir giriş yolu yapılacak. Ticaret ve turizm işaretli alanda akaryakıt istasyonu, 15 katlı otel, yüksek katlı avm, 6 ve 2 kat nizamlı ticari üniteler, cami ve geniş otoparklar bulunacak.

DEVASA ORMANLIK ALAN KORUNUYOR

Çimento Fabrikası'nın geçmişte sosyal tesis olarak kullandığı ve sık ormanlık alanın bulunduğu arazide şehir merkezinde bile olmayan 60-70 yıllık devasa ağaçlar korunacak. Asırlık çınarlara dokunulmayacak. Projede dikkat çeken kavisli yollar yeşile dokunulmaması için yapıldı. Ticaret ve turizm alanında 25-35-50 metrelik yolar bulunacak.

KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ VE 20 BİN M2’LİK YENİ MEYDAN

Yeni şehir projesinde 18 bin m2 alana kongre kültür merkezi yapılacak. Kongre kültür merkezi önünde 20 bin m2 şehir meydanı inşa edilecek. Bu meydan İstanbul AKM ve Taksim Meydanı'na benzeyecek. 6 bin m2 olan Kadeş Meydanı’nın 3.5 katı büyüklüğünde yaşayan ve canlı bir meydan inşa edilecek.

AKILLI VE ÇEVRECİ YENİ ŞEHİR

Yeni şehir depreme dayanıklı ve akıllı şehir oluyor. Tüm enerjisini kendisi üreten binalar zorunlu kılınacak. Yağmur hasadı ile çatı suyunun bahçelerde toplanması ve elektrikli araçlar için şarj istasyonunu mecburi tutulacak.

Yüzyılın projesinin temeli bu yılın sonuna doğru atılacak.

Başkan Aşgın'ın proje tanıtımının ardından AK Parti İl Başkanı Murat Günay, Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Yusuf Ahlatcı da birer selamla konuşması yaptı.

Son Güncelleme: 11.08.2023 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EMC 2023-08-07 23:27:33

Zengine peşkeş çekicek rant arazisi belediye Silimkenteki arsaları satarak bitirdi şuan burayıda zengin mütahittlere satarak zengin dahada zengin yapacaklar bir ak partili olarak bu başkan yeni dönemde aday gösterilirse partimiz maalesef çok büyük kayba uğrayacak

Misafir Avatar
BMC 2023-08-13 12:14:53 @EMC

Mal/ürün/hizmet üret, arazinin 10 katını satın sen satın al sonra millete bedava dağıt oldu mu? Zengıne peşkeş çekme millete dağıt namın yürüsün öyle mi? Klavyeden yazdırdığın gibi kolaysa geç yap

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Emekli 2023-08-09 07:27:22 @EMC

Biz bittik siz daha rant peşindesiniz helal olsun. Sende 22 yılda yeni mi anladın be kardeşim. Ben Ak Partinin kıyısından köşesinden geçipte zenginleşmeyen görmedim sence b normal mi halk fakirleşirken.

Beğenmedim! (0)
Avatar
İyi güzel de ... 2023-08-07 23:31:54

Bu vekiller hangi yüzle oradalar? Onları geçtik vali ve rektör ne alaka, tüm tuşlara basıyoruz yine. Projenin yenilikçi ve çağın ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte planlanması gayet mantıklı. Umarız ki hayata geçer.

Avatar
Çorumlu 2023-08-07 23:36:52

Bu ekip burayı bitiremez amma.Ne olacak göreceğiz.

Avatar
Ahmet 2023-08-08 11:38:15

Protokol, belediye çalışanları, ilgili parti ve vakıfların gençlik kolları. Çok sayıda vatandaş nerede? Reklamla olmuyor bu işler. Birazdan acayip kavşaklardan geçerek kaza yapmadan hastaneye aracımı sokabilirsem şanslıyım. Şehrin birçok sorunu dururken zengin yaşam alanının şovunu yapmanın karşılığı boş meydandır. Bir Çorumlu olarak proje bende en ufak faydalı etki bırakmadı. Tam tersine yine rantlık bir şey bulmuşlar dedim.

Avatar
Doğru söyleyen 2023-08-08 11:36:06

Körlerle sağırlar birbirini ağırlar. Siyasi şov

Avatar
Hüsam 2023-08-08 06:33:52

Çorum'un projeleri çok güzel başlıyor ama biteni çok nadir.

Avatar
vatandaş 2023-08-08 11:03:12

aşgınan zam yapan başgan dün akşam yapacağın zamlar içinde okusaydın ya bi şiir. Yazıklar olsun sana oy için kendime.

Avatar
Hitit Kuzey Kampus 2023-08-07 23:18:26

Bu arazinin değeri 350 milyon TL olarak verilmiş. Bu arazinin %50 daha fazla alana sahip Kuzey Kampüsün değerinin en az 500 milyon TL olacağını, yıllar önce oraya yapılmasının şehrin gelişim yönüyle ne denli örtüştüğünü görmek sevindirici. İkide bir kampüs kampüs diyenler, görün ne denli önemli bir alt yapı deyyy kaç yıl önce hazırlanmış.