İzolasyona uymayan 36 kişi yurda alındı

Çorum'da mahalle denetim ekipleri izolasyona uymayan 36 kişi karantina yurduna yerleştirildi.

16 Ekim 2020 Cuma 10:56
İzolasyona uymayan 36 kişi yurda alındı

Çorum Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü koordinesinde kurulan Mahalle Denetim Ekipleri’nin çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, 15 Ekim 2020 tarihi itibariyle Çorum merkez ve ilçelerinde 898 ihbar alındı, bu ihbarların 67’si asılsız ya da mükerrer çıktı. Geriye kalan 831 ihbar Mahalle Denetim Ekipleri’ne bildirilerek gerekli işlemler yapıldı. Bununla birlikte yine merkez ve ilçelerde 86785 kişi denetlendi.

Ayrıca denetim ekipleri 65585 işyeri ve kişiyi gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlerken, gerekli uyarılar yapıldı ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 386 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 7566 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipler evlerinde karantinada olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 36 kişiyi tutanakla tespit edilip kalan izolasyon sürelerini yurtta karantinada geçirmeleri için yurda yerleştirdi.

Son Güncelleme: 16.10.2020 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 2020-10-16 11:35:30

Kardesim bu corumda okuyan kizim var tipta neden orda onlem alinmiyi neden cocuklarimiz orda kovide yakalaniyorlar hicbir onlem yok ve universiteyi kapatmiyorlar neden kardeaim nedennnnnn

Avatar
Beyhan 2020-10-16 14:18:18

Ya hu ben anlamıyorum. Bir kural var
1) maske takılacak
2) yakın temas varsa negatif olsanız bile evde izolasyon kalacaksınız, yani çok mu zor bu ? Bu insanlar Trilyon kazanacakları işlerde mi çalışıyorda İşlerinin başında olmaya, dükkanlarını açmaya çalışıyorlar ? Ben başkasının ihmalkarlığı yüzünden hasta olmak, hastalığı aileme taşımak zorunda mıyım ? Başkasının hayatı Bu kadar mı umurunda değil kimsenin.. Bananeci bir toplum oluşmuş maalesef. Dükkanlar bile müşteri 2 dk içerde bişey alıp çıkıyor diye maskesiz girenleri uyarmıyor, maskesiz girmek yazısı bazı dükkanların camında yazmış olmak için duruyor maalesef.

Avatar
Mertçe 2020-10-16 18:59:14

Maalesef toplum olarak artık o kadar bencil sorumsuz duyarsız oldu ki, yani cehenneme odun bile olamaz bazı magandalar. Ancak onlar kadar denetim yapmayan yetkililerde bir o kadar sorumsuz. Mesela ganyan bayilerinde maskesiz oyun oynayan magandaları neden kimse görmüyor.