Kırkdilim virajlarında Drone destekli denetim

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, drone destekli güvenlik uygulaması yaptı.

15 Kasım 2023 Çarşamba 20:29
Kırkdilim virajlarında Drone destekli denetim

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şerit ihlallerinin en çok yapıldığı Çorum-Osmancık Karayolu üzerindeki Kırkdilim virajlarında dron ve kamera destekli denetimler gerçekleştirildi.

KURAL İHLALİNE YAPTIRIM

Denetimlerde kural ihlalinde bulunan sürücülere idari yaptırım uygulanırken, yapılan hatalı sollamaların sonrası karşılıklı çarpışma ve yoldan çıkma şeklinde meydana gelen kazaların daha çok ölüm ve ağır yaralanmalar ile sonuçlandığı, meydana gelen bu kazalar esnasında emniyet kemerinin de bağlı olmaması ölüm ve ağır yaralanma riskini arttırdığı konusunda sürücüler bilgilendirildi.

KORUMA ÇERÇEVESİ

Arkadan çarpmalarda, çarpan aracın öndeki aracın altına girmesini önlemek üzere kamyon, çekici, tanker gibi araçların arka kısmına takılan çeşitli şekil ve boyutlarda ki arka koruma çerçevesi olmayan veya mevzuata uygun durumda bulundurmayan araç sahiplerine de gerekli idari yaptırımlar uygulanarak araçları trafikten men edildi.

TRAFİKTE CAN KAYBI

Çorum İl Jandarma Komutanlığı sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik kurallarına uymalarını hatırlatarak, “Trafikte “1” Can Kaybı Bile Fazladır” anlayışı ile denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

Son Güncelleme: 16.11.2023 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.