Komandolar Çatak'ta

Çorum’da İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından kış tatbikatı düzenlendi, tatbikata komandolar da katıldı.

24 Şubat 2022 Perşembe 12:49

Çorum’da İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından kış tatbikatı düzenlendi.

UMKE, 112, İl Jandarma Komutanlığı, İtfaiye ve AFAD gönüllülerinden oluşan 75 personelin katılımıyla bin 700 rakımlı Kösedağı’nda gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği zorlu kış koşullarında farklı yönlerde kaybolan ve hipotermi tehlikesi geçiren 3 kişiyi arama ve kurtarma çalışması yapıldı.

Tatbikatta, komuta çadırı ve bölgesi oluşturma, yoğun karda harekat tarzı, kış arama kurtarma ve çığ testi ve bilgisi, haritalama, dron ile konum belirleme GPS ile noktaya gitme, termal dron ile kazazede tespiti, 8x8 amfibik araç ile vakaya ulaşma, haberleşme, eğimli arazide ip sistemi ile sedye indirme, kazazedelere termal battaniye kullanımı, irtifa yürüyüşü, iz takip köpeği ile kazazede bulma gibi çok farklı yöntem ve teknikler kullanıldı.

Komandoların da yer aldığı tatbikat başarı ile tamamlandı.

Son Güncelleme: 24.02.2022 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-02-24 13:20:06

bu alan turizme kazandırılabilir. zamanında bir şeyler yapmışlar fakat atıl vaziyette bırakmışlar yatırıma devam etmemişler,israf yapmışlar.çok güzel kayak merkezi olabilir bu alan. ama yapacak yönetici var mı takdir sizin

Avatar
Çorum'lu 2022-02-25 09:55:26

ÇORUM CEZALI ŞEHİR. Çorum'a yağmurlu havada su vermiyorlar. Çorum Tarihi, Kültürü, Doğal güzellikleri ile BÖLGESİNDE önemli bir şehir. Ancak ne hikmetse Çorum HÜKÜMET için değersiz bir ŞEHİR. Sadece seçimden seçime oy için ÇORUM akıllarına geliyor. 20 senedir de ÇORUM ÇANTA DA KEKLİK. 20 SENEDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. UYUMAYA DEVAM ÇORUM. ANLAYANA.....

Avatar
Çorumlu 2022-02-24 18:19:09

Burası geliştirilip vatandaşın öğrencilerin afetlere hazırlık için eğitim alabileceği bir yer olabilir