Köylerine imece usulü fidan diktiler

Çorum merkeze bağlı Abdalata Köyü'nde imece 200 fidan imece usulü toprakla buluşturuldu.

10 Şubat 2020 Pazartesi 12:58
Köylerine imece usulü fidan diktiler

Çorum merkeze bağlı Abdalata Köyü'nde imece 200 fidan imece usulü toprakla buluşturuldu.

AbdalataKöyü Dernek Başkanı Mehmet Dalyan, Köy Muhtarı Ömer Arlı ve köy heyeti, İl Özel İdaresi aracılığıyla temin ettikleri 200 adet yetişkin çam fidanını toprakla buluşturdular.

Köylü gençlerin de yoğun katılımıyla imece usulü Şehit Emre Şahin Parkı ağaçlarla donatıldı.

Abdalata Köyü Dernek Başkanı Mehmet Dalyan, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Köyümüzde yeni oluşturduğumuz Şehit Emre Şahin Parkı için planladığımız ve temin etiğimiz fidanlarımızı bizzat çevre illerden kendimiz giderek tek tek seçerek aldık. Daha sonra yerlerini hazırlayıp toprakla buluşturduk Hem şehidimizin adı sonsuza kadar parkımızda yaşayacak hem de parkımız daha bir güzel olacaktır. Bu fidan dikiminde en güzel şeyde gençlerimizin bizzat kendi elleriyle çamları dikmiş olmalarıdır. Böylece toplumda kaybolan imece ruhunu canlandırmış olduk hem de gençlere kendi diktikleri fidanı koruma ve yetiştirme görevini verdik.

Köyümüzde asırlık dut ağaçları var, bizler onları nasıl asırlardır koruyor ve büyütüyor isek yeni nesillerde köyümüzde bu fidanları koruyup büyüteceklerdir.”

Dalyan, bahar ayında da köyde meyve fidanları dikimi yapılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Abdalata köyü fidan dikimi etkiniğinde farkındalığı artırmak amacıyla sigaranın zararlarını anlatan afişler açıldı, borüşrler dağıtıldı.

Son Güncelleme: 10.02.2020 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.