Künefe temiz çıktı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye sevk edilen öğrencilerin tükettikleri belirtilen künefenin Türk Gıda Kodeksine uygun olduğu tespit edildi.

04 Mart 2020 Çarşamba 12:37
Künefe temiz çıktı

Sungurlu’da 15 Ortaokul öğrencisi geçtiğimiz haftalarda besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmış, çocukların künefeden zehirlendiği iddia edilmişti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Melikşah Künefe’nin tatlı numuneleri üzerinde yapılan analizler neticesinde Türk Gıda Kodeksine uygun olduğunu tespit etti.

Serkan Şansever imzalı habere göre, 25 Şubat tarihinde Fatih Ortaokulu'nda öğrenim gören 15 ortaokul öğrencisi, gittikleri künefeciden künefe ve meyve suyu içtiler. Bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti ile ambulanslarla Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

‘KÜNEFEDEN ZEHİRLENMEDİKLERİ İSPATLANDI’
Melikşah Künefe sahibi Melih Alak, yaptığı açıklamada, "Çocukların künefeden zehirlenmedikleri laboratuvar sonuçlarıyla kanıtlandı. Öğrencilerin rahatsızlığı Melikşah Künefe ile alakası yoktur” dedi.
25 Şubat tarihinde öğrenciler besin zehirlenmesi şüphesiyle Devlet Hastanesi’ne başvurmuşlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli künefelerimizden aldıkları numuneleri laboratuvara gönderdi ve sonuçlar temiz çıktı diyen Alak, “İşletmemizde yapılan denetimde alınan peynirli, kaymaklı künefe, cevizli baklava ve UHT içme sütü numuneleri Çorum Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderildi. Tatlı numuneleri üzerinde yapılan analizler neticesinde Türk Gıda Kodeksine uygun olduğunu tespit etti” dedi.

‘EN KALİTELİ MALZEMELERİ KULLANIYORUZ’
16 farklı çeşit künefe ile Sungurlu halkına hizmet verdiklerini söyleyen Alak, “En kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Böyle bir olayla anılmak bizleri derinden üzdü. O çocuklarımızın arasında kendi çocuğumda vardı. Künefelerimiz kaliteli ve güvenilirdir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2020-03-04 23:50:12

Camur at izi kalsin