Özcan Hoca yazdı: 'Dinamik sabır'

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Özcan Güngör afetler karşısında ‘dinamik sabır’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

18 Mart 2023 Cumartesi 20:08
Özcan Hoca yazdı: 'Dinamik sabır'

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Özcan Güngör afetler karşısında ‘dinamik sabır’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dinamik sabrın; sadece başa gelenlere karşı tevekkül etmek olmadığını, aynı zamanda fiili olarak başa gelenlere karşı mukabelede bulunma anlamı taşıdığını belirten Güngör, “Dinamik sabır demek karşılaşılan imtihanlar, kaybedilen mallar, canlar, ürünler; hissedilen açlık ve korkular karşısında durabilmek ve iman ile ayakta kalarak müjdelenmek demektir.”dedi.

Prof. Dr. Özcan Güngör’ün yazısının tamamı bu linkte:https://www.habercim19.com/afetler-karsisinda-insan-dinamik-sabir-makale,571.html

Son Güncelleme: 20.03.2023 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa G 2023-03-20 17:12:52

Sayın rektörüm :) Bakıyorum da bu ara sürekli buralardasınız. Rektörlük seçimleri de yaklaşıyor :) MaşAllah, maşAllahhh

Avatar
Saçmalamış 2023-03-20 17:33:33

Sen önlemleri alma İmar Barışı ile insanları kandır sonra sabır. Allahtan korkmazlar

Misafir Avatar
Mustafa Arslan 2023-03-20 20:31:22 @Saçmalamış

Sayın saçmalamış!
Sen hocanın yazısını okudun mu? Orada sizin söylediğiniz maksatla yazılmış bir kelime var mı? Ne kadar kolay okudaman yorum yapmak değil mi? Eğer Hoca ile ilgili bir sıkıntınız varsa yazıyı okuyun ve eleştirin.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ahmet 2023-03-20 17:19:11

Ya dinamik sabır, ya dinamik sabır...

Avatar
Ali Ilıca 2023-03-20 18:24:24

Dinamik sabır demek karşılaşılan imtihanlar, kaybedilen mallar, canlar, ürünler; hissedilen açlık ve korkular karşısında durabilmek ve iman ile ayakta kalarak müjdelenmek demektir." Dinamik sabır, benim için yeni bir tabir. Sabrın dinamikliği çok kuşatıcı bir ifade. Özcan hocanın literatüre kazandırdığı bu gibi tanımlamalar akademik yetkinliğini gösteriyor. Çok güzel bir yazı daha kaleme almış. Afetler karşısında insanların duruşu, psikolojik halleri, onlara yaklaşım ve algılama yöntemleri gibi bir dizi tespit ve önerilere yer vermiş. Tebrik ediyorum. Habercim19'a da kendi yerel kıymetlerimizi köşesine taşıdığı için teşekkür ediyorum. Çorumlu başka akademisyenlerin de güncel yazılarını sütunlarına taşımasını öneriyorum. Seçimler öncesi siyasetçilerin medya gündemini doldurdukları bir süreçte akademik yazılara yer vermenin anlamlı olacağını düşünüyorum.

Avatar
Hataylı 2023-03-20 20:37:52

Sahanın nabzını tutan, gerekli analizleri bu kadar kaliteli yapan başka akademisyen tanımıyorum. Sessiz çığlıklarımıza tercüman oldunuz. Allah sizden razı olsun hocam

Avatar
Akademisyen 2023-03-20 20:38:04

Dinamik sabır kavramını ilk kez bu yazıda okuyorum. Gerçekten sadra şifa bir yazı. Pasif bir sabır insanı gaflete götürecektir. Ancak her durumda sabır insana yaşama azmi veriyor. Tebrik ederim sayın Güngör ????

Avatar
Aslı 2023-03-20 20:42:10

Kıymetli hocamız çok güzel noktalara değinmiş, ayrıca kelimeleri özenle seçtiği okuyucunun yüreğine işlemektedir.

Avatar
Umut Türkekul 2023-03-20 20:49:50

Sabır... Her şeyin başı sabır! Aciz bir varlık olan insanoğlu bu dünyada başıboş bırakılacağını mı zannediyor? Elbet de imtihandan geçeceğiz. Başımıza gelen musibetlere bireysel olarak sabır gösterecek, toplumsal olarak yaralarımızı birlikte saracağız. Allah'ın merhametinden ümit kesemeyecek, felaketler karşısında isyan ve fitneye yeltenenlere fırsat vermeyeceğiz. Kıymetli Özcan Hocamız bu duruma dikkat çekmiş, suret i Haktan görünerek puslu havadan istifadeye çalışan fasıklara karşı aziz milletimizi uyarmaya çalışmıştır.
Sahi Çorumlu olan, birçok ulusal ve uluslararsı akademi çevresinde adından sılça söz ettiren Özcan Bey'den niçin rahatsız oluyorlar? Çünkü kıskanıyorlar!!!