Sağanak sel olunca...

Çorum’un Osmancık ilçesinde sağanak yağış sonrası dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü.

19 Haziran 2023 Pazartesi 20:42
Sağanak sel olunca...

Çorum’un Osmancık ilçesinde sağanak yağış sonrası dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü.

Çorum’da akşam saatlerinde sağanak yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Osmancık ve çevresinde fırtına ile başlayarak etkisini artıran sağanak yağmur ve dolu yağışı, bir süre sonra dere ve çaylarda sele dönüştü. Çayırköy ve Gecek köylerinde, Kavşak çayından gelen selden ekili dikili alanlar zarar gördü. Adını, irili ufaklı birçok dere ve çayın birleşmesinden alan Kavşak çayından, ilçede etkili olan selinin halen devam ettiği ve tarım arazilerinin sel tehdidi altında olduğu bilgilerine ulaşıldı.

EKİLİ ARAZİLER ZARAR GÖRDÜ

Ekili alanları zarar gören Çayırköy'den İlhami Şahin, “Bugün yağış olmamasına rağmen dün akşamki şiddetli yağışın seli halen devam etmekte, çaya yakın yerde ne varsa hepsini yıktı, ekili alanlarımıza zarar verdi. Bu çaydan her gelen sel bizim arazilerimizi etkiliyor ve ekili ürünlerimize zarar veriyor. Yetkililerimizden tek isteğimiz bu çaya bir çözüm üretmeleridir. Bu çay ıslah edildiği takdirde biz her sene bu sıkıntıyı yaşamaktan kurtulacağız. Şu an itibarıyla zararımız çok büyük, sebze bahçelerimiz ve ekin tarlalarımız tamamen sel baskını sonrası mahvoldu. Burada yağış olmasa bile dağlara yağan yağmur ile bu çayda aşırı sel meydana geliyor ve arazilerimiz selin etkisi altında kalıyor” şeklinde konuştu.


İHA

 

Son Güncelleme: 19.06.2023 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.