Sokak hayvanları için yapılacaklar belli oldu

Çorum Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplanarak Sokak Hayvanları Koruma Birliği’ne üye seçimini gerçekleştirildi

18 Kasım 2022 Cuma 20:09
Sokak hayvanları için yapılacaklar belli oldu

Çorum Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplandı. Toplantıda Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği’ne üye seçimi gerçekleştirildi. Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında yapılan olağanüstü toplantıda tek gündem maddesi görüşüldü.

BARINAKLAR VE HAYVAN HASTANESİ YAPILACAK

Gündemle ilgili Başkan bilgi veren Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Kurulan Birlik ile sokaktaki sahipsiz hayvanlar devlet tarafından sahiplenilmiş hayvanlar olacak.  Ayrıca, Birlik hayvan sahiplendirmeyi de teşvik edecek bir çalışmada yapacak. Barınaklar yapılacak. Hayvan hastaneleri kurulacak.  Burada kısırlaştırma gerçekleştirilerek ve kontrolsüz üreme önlenecek” dedi.

DOĞAL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULACAK

Candan,  şu an iki uygulamanın olduğunu ifade ederek, “Bunlardan birisi sokak hayvanlarının toplanıp kısırlaştırıldıktan sonra salınması diğeri ise toplanıp kısırlaştırılıp bakılmasıdır. Bunun için doğal yaşam alanları oluşturulacak. Bazı illerde kısmen pilot olarak uygulanmaya başlandı.

ORGANİZASYON ŞEMASI

Birlik, 1 merkez, 3 şube olmak üzere 4 bölgede Geçici Bakım Evi oluşturularak organize edilecek.  Bu bölgeler ise şu şekilde oluşacak: 1 Bölge: Çorum Merkez (Mecitözü, Ortaköy) 2.Bölge: İskilip (Bayat, Uğurludağ), 3. Bölge: Osmancık (Dodurga, Oğuzlar, Laçin, Kargı) 4. Bölge: Sungurlu (Alaca, Boğazkale)”

İŞTE BİRLİK YÖNETİMİ

Konuşmaların ardından Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği Meclisi’ne 10 asil 5 yedek üyenin seçimi yapıldı.   Birlik Meclisine oy birliği ile seçilen üyeler ise şunlar: “Asil Üyeler: Cevdet Yalçınkaya, İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Namık Kemal Batman, Reşit Keleş, Ubeydullah Ahıskalı, Mustafa Gürbüzer, Mehmet Rüştü Çağlar, Tuncel Gürgen, Abdülhaluk Çatalpelit. Yedek Üyeler: Bülent Özdoğan, Osman Fatih Gümüş, Semra Akyüz Özdağ, Erkan Özbal, Şentürk Gülnaz."

Son Güncelleme: 01.12.2022 00:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-11-19 13:51:45

İlla cumhurbaşkanının mı demesi gerekiyodu kendi kendinize acaba hiç düşünemedinizmi.

Avatar
Çorum HAYTAP 2022-11-18 22:36:57

Nedense bu gibi olaylardan sonra hep bu konuda çalışan STK'lar suçlanıyor. Oysa yıllardan beri söylediğimiz üzere bizler de sokaklarda sahipsiz hayvanların olmasını istemiyoruz. Hepsinin sahiplenilmesini istiyoruz . Ama insanlarımız sahiplenmek bir yana ellerindeki hayvanları doğurtup sokaklara bırakıyorlar. Sokaktaki hayvanı sahiplenmek yerine petshoplardan hayvan satın almayı tercih ediyor. Köylerdeki vatandaş yavruları torbalara doldurup kent merkezlerine bırakıyorlar. Kısırlaştırma görevini belediyeler il tarım müdürlükleri yapmıyor. Umurlarında da değil.
Sokak hayvanları eğer daha az saldırıyorsa onlar beslendiği için saldırmıyor. Aç olan , kısırlaştırılmayan , şiddet gören , hatta bilinçsiz ellerdeki zincirsiz tasmasız gezen sahipli hayvan kovalıyor saldırabiliyor.

Avatar
İnanmıyorum 2022-11-19 21:23:49

Kültürparkta bulunan ve aylardır dijital saati yapamayan belediyeye kim inanır?

Misafir Avatar
Nihayet 2022-11-21 13:06:12 @İnanmıyorum

Nihayet yapılmış. Tşk ederim.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali Osman ULUSOY 2022-11-20 19:30:21

Siz şaka mısınız sayın belediye başkanı? Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklama yapmasını mı beklediniz acil toplanmak için? Kendi akıl ve iradeniz yok mu? Belediyecilikten anlamıyor musunuz yoksa? Bu zamana kadar aklınız neredeydi acaba?

Avatar
Ahmet 2022-11-19 12:38:44

Çok geç kalındı . Bir birlik kurulması 4 sene sürdü . Çalışmaya başlaması da 3 seneyi bulur. Çok hızlısınız !!!

Avatar
Durdu 2022-11-20 08:33:19

Şimdi sokakta toplu köpek sürüsü görmeyecezmi yoksa çalışmalar devam ediyor çalışması açılış töreni mi yoksa

Avatar
Ayse 2022-11-23 20:59:36

Biz inanmiyoruz akkent toki mahalle degil kopek barina gibi her sokakta 10 tane biz bunu kac kere sikat etmemize ramen ilgilenen olmadi kendileri rahat arabalariyla kapilarinin onunden binip gidiyorlar fakirin halinden anlamiyorlar. Eskiden toki daha temizdi simdi her yer pislik icinde cumurbaskanimizda olmasa bizi dusunen yok