Tam 45 kişi, göreve hazırlar

Çorum Belediyesi tarama kurtarma ekibi görev hazır

21 Haziran 2023 Çarşamba 15:57
Tam 45 kişi, göreve hazırlar

Çorum Belediyesi tarafından olası doğal afetlerde görev yapmak üzere oluşturulan arama kurtarma ekibi eğitimlerini sürdürüyor. Gönüllü personel içerisinden oluşturulan ilk grup ise eğitimlerini tamamladı. Eğitimin son gününde, gece saatlerinde göçen bir binanın altından arama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi. Artama kurtarma ekibinin zamana karşı yarışı gerçek görüntüleri aratmadı.

GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞTU

Çorum Belediyesi, 6 Şubat depreminden sonra afet durumunda eğitimli ve organize müdahalelerin gerçekleşebilmesi amacıyla arama kurtarma destek ekibini kurdu. Belediye çalışanlarından oluşan arama kurtarma destek ekibi zorlu bir eğitimden geçti. Gönüllü arama kurtarma ekibi yangın, sel ve deprem afetinde arama ve kurtarma eğitimi aldı.

İTFAİYE’DE EĞİTİM

Çorum İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 8 günlük zorlu kamp eğitimi tamamlandı. Eğitimin son gününde itfaiye eğitim alanında oluşturulan bina enkazından gece saatlerinde kurtarma çalışması yapıldı. Gerçeği aratmayan görüntülerin oluştuğu eğitimde enkaz altında kalan yaralılar başarıyla kurtarıldı.

TÜM AFETLERE KARŞI

İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Ömer Darıcı, afetlerle daha etkin bir mücadele için Çorum Belediyesi bünyesinde 45 kişiden oluşan acil durum ve afet ekibini oluşturulduğunu söyledi. Birinci grup için düzenlenen yaklaşık 80 saatlik eğitim modülünü tamamladıklarını belirten Darıcı, yangınlara müdahale, kentsel arama-kurtarma, sel ve su baskınlarına müdahale konularında eğitimler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.