Tek millet tek yürek

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi hemşehrimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı’nın da katılımıyla 510 tonluk yardım malzemesi Bakü-Tiflis-Kars Tren yoluyla afet bölgesinde.

25 Şubat 2023 Cumartesi 19:35
Tek millet tek yürek

Kahramanmaraş merkezli 10 ili sarsan depremin ardından dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan yoğun bir şekilde insani yardım malzemesi sevkiyatı devam ediyor.

510 TON YÜKLÜ TREN

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi hemşehrimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı’nın da katılımıyla 510 tonluk yardım malzemesi Bakü-Tiflis-Kars Tren yoluyla deprem bölgesi Malatya’ya ulaştı.

CAN AZERBAYCAN SEFERBER

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Mehriban Aliyev ve onların talimatıyla kamu kurumları, Azerbaycan’da bulunan Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen Türk işadamları ve gönüllüler tarafından 12 konteyner, yüzlerce battaniye, yağ. un, şeker, büsküvi, konserve, meyve suyu, 5 vagon su, 1 vagon (20 ton pirinç), kıyafetten oluşan toplam 510 ton yük Bakü-Tiflis-Kars Tren yoluyla Malatya’ya ulaştırılarak AFAD’a teslim edildi.

BÜYÜKELÇİ BAĞCI'DAN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

Azerbaycan Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, yardım treninin gönderilmesi nedeniyle düzenlenen uğurlama duygu yüklü bir konuşma yaptı.

İşte o konuşma:
“Bu katar (tren)! Gün, acıları dindirme, yükleri hafifletme ve yaraları sarma vaktidir! Acımız çok büyük ama azmimiz ve kardeşliğimiz daha büyük. Yaralarımızı birlikte saracağız! diyerek 6 şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan 10 ilimizi ve 13 milyondan fazla insanımızın hayatını etkileyen, yüzyılın felaketi 2 büyük depremden etkilen vatandaşlarımızın yardımına koşmak için harekete geçen 10 milyonluk kardeş Azerbaycan halkına, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı 1.Yardımcısı Mehriban Aliyev ve onların talimatları ile harekete geçerek yardımların toplanması ve gönderilmesini sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine, ülkemizdeki deprem sonrası yardım göndermek amacıyla Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu altında bir araya gelen Türk iş adamlarımıza, onlarla birlikte çalışan tüm gönüllülere devletim ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu tren, bu katar! Depremde evleri yıkılan, enkaz altında kalan, sığınacak bir yeri olmayan, kışın ayazı ve soğuğunda, kar altında aç, susuz ve açıkta kalan, kardeşlerim üşürken ben sıcakta oturamam diyerek, altındaki döşeği, üstündeki yorganı, sırtındaki paltoyu, ayağındaki ayakkabıyı gönderen 10 milyonluk Azerbaycan’ın sımsıcak yüreğini taşımaktadır.

Bu katar! Azerbaycan’dan Türkiye’ye kurulan gönül köprüsüdür. Kardeş kömeyi (yardımı) din kardeş Azerbayca’ın ‘kederiniz kederimizdir, yüreğimiz Türkiye için döğünmektedir’ mesajıdır.

Emekli maaşının henüz alamadığı için 100 manat borç alıp gönderen Şeki’den hikmet emmi, cebindeki 50 manatı gönderen Bakü’deki Sekine nine, kırmızı arabasına yorgan döşek sarıp koşan Ceyranbatan’dan Server kardeşim, Tüm Azerbaycan’ın duygularının sembolü olmuşlardır.

Yüreğimizi ağırlaştıran, enerjimizi alan bu büyük acıyı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz ve milletimiz el ele vererek, kenetlenerek, tek yürek olarak aşacaktır.

Yaşadığımız bu depremler sonrası Türkiye ve Azerbaycan geçmişte 1915’de Çanakkale’de, 1918’de bolşevik işgaline karşı Kafkas İslam Ordusu altında tüm Azerbaycan’da, vatan muharebesinde Karabağ’da olduğu gibi bugün ülkemizde yaşanan depremler sonrası tek millet olarak tek yürek olmuştur. Türk milleti kardeş Azerbaycan’ın kara gün dostluğunu ve kederli zamandaki dayanışmasını hiçbir zaman unutmayacaktır. Milletimizi başı sağolsun.. Allah bizlere bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın!”

Son Güncelleme: 25.02.2023 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.