Ülkücülerden tarım projesi

Çorum Ülkü Ocakları sürdürülebilir tarım projesini uygulamalı olarak hayata geçirdi.

20 Ağustos 2022 Cumartesi 14:53
Ülkücülerden tarım projesi

Çorum Ülkü Ocakları sürdürülebilir tarım projesini uygulamalı olarak hayata geçirdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Tosik, ülkücü gençlik olarak toprağa dayalı üretimin önemine dikkat çekmek, bir karış toprağımızın dahi atıl bir vaziyette kalmamasını sağlamak ve modern teknolojiyle tarımı bir araya getirmek adına 9 Işık Doktrini ile ‘Köycülük ilkesi gereğince ‘Permakültür’, yani Sürdürülebilir Tarım Projesi'ni hayata geçirdiklerini bildirdi.

Orhan Tosik yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Dünyamız, bugün tarihte emsali görülmemiş bir nüfus yoğunluğuyla karşı karşıyadır. Günümüzde dünyanın 8 milyara yakın bir insan nüfusunu barındırıyor olması; sosyal, ekonomik ve çevresel bir takım problemlerin su yüzüne çıkmasına sebep olmuştur. Bu problemlerin başlıcaları arasında gıda yetersizliğinin geldiğini söylemek abartılı olmayacaktır. Gıda yetersizliğine sebep olan birçok etken sıralamak mümkün olabilir. Ancak bu noktada en belirgin unsur olarak ekilebilir alanların daralmasını gösterebiliriz. Çeşitli iklim olayları sebebiyle doğal çevrenin değişmesi, tarım alanlarının bilinçsizce kullanılması, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının hoyratça harcanması gezegenimizi geleceğimiz adına endişe verici bir yer haline getirmektedir. Bütün bunların yanı sıra çeşitli sebeplerle tarıma uygun alanların boş bırakılması, köklü bir tarım politikasının geliştirilememiş olması da hem ülkemiz hem de dünyamız adına üzüntü vericidir.

İşte tam da bu noktada Ülkü Ocakları Genel  Merkezi’nce düzenlenen eğitim programına katılan İl Başkan Yardımcısı Sercan Tamay, eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldı.

Eğitimlerini tamamlayan temsilciler, istikbalimizin teminatı olan gençlere Sürdürülebilir Tarım Projesi'ni uygulamalı bir şekilde anlatarak eğitimler vermeye devam ediyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2022-08-20 16:07:51

Ülkü ocakları varsa çorum'da binlerce suriyeli neden var onun cevabını versinler

Avatar
Komedi 2022-08-20 19:23:53

Takım elbise ile tarım yapmak Yeni trend . siz ekmezseniz mal sahibi boş mu bırakacaktı. Diğer arkadaşlarda reflöktorlu kiyasetleri ayrı bir olay ALLAH iyilik versin ne diyelim. Kolay gelsin

Avatar
Çorumlu 2022-08-21 00:07:11

Tarlada 50 kuruş markette 5tl veya üzeri önce orasını düzeltelim.

Avatar
Murat 2022-08-22 09:03:09

Bu memlekette illa her kavgayı ülkücüler mi yapacak sen necisin mert ! Sen Türk degil misin? Yıllarca aynı terane ondan sonra ülkücülerin adı kötüye çıkıyor. Bu zamana kadar kaç tane yabancı uyruklu birini uyardın ikaz ettin ? Klavye delikanlılıgı yapmayın burda