Uluçınarları buluşturan gelenek

Çorum’un Ovasaray köyünde ulu çınarlar her yıl düzenlenen Saray Bahçe buluşma etkinliğinde buluşuyor.

26 Haziran 2023 Pazartesi 14:15
Uluçınarları buluşturan gelenek

Çorum’un Ovasaray köyünde ulu çınarlar her yıl düzenlenen Saray Bahçe buluşma etkinliğinde buluşuyor.

ILICA KARDEŞLER ORGANİZE EDİYOR

İş insanları Mustafa ve Ali Ilıca tarafından düzenlenen organizasyonda köy nüfüsuna kayıtlı 70 yaş ve üzeri ulu çınarlar anılarını tazelerken, deneyim ve tecrübelerini genç nesillerlepaylaşma imkanı buluyor.

Saray Bahçe Buluşmaları amacı hakkında davetlilere bilgi veren Ali Ilıca “Köyümüzün 70 yaş üzeri büyüklerini her yıl bir araya getirerek özlem gidermek, anıları tazelemek istiyoruz. Pandemi nedeniyle toplantılarımıza 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bu yıl 5. gerçekleştirdiğimiz bu güzel etkinlik bundan sonraki yıllarda da düzenli olarak devam edecek. Uluçınarlarla, genç neslin bir aray geldiği bu buluşmayı ailece gelenek haline getirmek istiyoruz. Bu insanlar geçmişin zorlu şartlarında çok çalıştılar, sıkıntılar yaşadılar. Bizler için, çevremiz için, ülke tarımı için büyük fedakarlıklar yaptılar. Her şarta rağmen komşuluklarından, yardımlaşma ve dayanışma duygularından asla taviz vermediler. Zamanın zorlu şartlarına karşı direndiler artık gönülleri dingin olmasına rağmen bedenleri yorgun düştü. Üzerimizde büyük emek ve katkıları olan bu kahramanlarımıza vefa olsun, anılar tazelensin, köyden uzak kalanlarla hasretler giderilsin istiyoruz” dedi.

SILA-İ RAHİM YAPMAK

“Amacımız gönülleri hoş tutmak, sıla-i rahim yapmak, birbirimizin komşuluğuna, dostluğuna kapı aralamaktır” diyen Ilıca, “Gözlerimizle ve hislerimizle hasret gidermektir. Modern dünyanın insanı yalnızlığa ittiği, her birimizi kapılarımızın arkasına hapsettiği, geçim derdi nedeniyle rüzgar gibi her birimizi bir tarafa savurduğu bu dünyada içimizde küllenen duyguları ateşlemeye çalışmaktır. Hepimizin içinde sıla hasreti var, komşuluk özlemi var, şehir hayatından bunalmışlık var. Artık ruhumuz sadelik istiyor, sakinliği arıyor, belirli yaştan sonra toprak dahi insana daha bir hoş gelmeye başlıyor. İşte bunlar için bir araya geliyoruz, muhabbet edelim, birbirimizle özlem giderelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜZELLİKLERE VESİLE OLSUN

Hayatın gerçeği olan ayrılıkların yaşandığına dikkat çeken Ilıca, “Bir önceki toplantıya katılan 11 büyüğümüzü kaybettik. Belirli bir yaştan sonra hastalıklar artıyor, bakıma muhtaç hale geliniyor, ayrılıklar hızlanıyor. Hastalıktan yatağa düşen, farklı nedenlerle yakınlarının yanına giden bu büyükleri bir daha görmek çoğu kere mümkün olmayabiliyor. Bazen vefat haberlerini alınca en son burada buluşmuştuk, orada görmüştük diye anılara dalıp gidiyoruz.  Hayatta iken bazılarını bir daha belki hiç göremeyeceğiz. Dostluklardan ödün vermemek, güzel ve hayırlı işler yapmak, geriden güzel duygularla hatırlanmak istiyoruz. Buradaki buluşmamız tüm bu güzelliklere vesile olur diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

PROGRAMA KİMLER KATILDI?

Programa Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı H. İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Alb. Aşkın Şaşmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, TKDK Koordinatörü M.Mustafa Yalvaçer katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elinize yüreğinize sağlık Allah razı olsun 2023-06-26 15:05:31

Dünyada yapılan en iyi işlerden
Bir tanesini yapmışsınız
Rabbim tekrarını nasip etsin
İnşaAllah

Avatar
Vatandaş 2023-06-26 18:19:19

Ne güzel bir gelenek. Kutluyorum.

Avatar
Ali Ilıca 2023-06-26 21:16:00

Köyümüzün bu güzel insanları rahmetli olan dedelerimize, ebelerimize, baba ve annemize komşuluk yaptılar. İmkanlarını paylaştı, zorlukları beraberce aştılar. Üstümüzde büyük hakları olan bu komşularımız başımızın tacıdır. Hiç olmazsa senede bir toplanıp hasret gideriyoruz.Davetimize katılan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu güzelliği paylaşan Habercim19 ekibine de ılıca ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Avatar
Ay. 2023-06-26 21:53:24

Çok güzel bir gelenek, gıpta edilecek bir iş; ancak haberde ulu çınarlardan ziyade protokolün ismi geçiyor. Bu nasıl bir habercili anlayışıdır anlayamadım. Şimdi bu uluçınarların yakınları, torunları, çocukları vb. Onların isimlerini görseler daha güzel olmaz mı? Kimler katılmış, kimler katılamamış gibi bilgiler yar alsa…

Avatar
Güngör. 2023-06-27 11:56:23

Çorumun medar-ı intiharları ILICA kardeşleri yürekten Kutluyorum. 70 yaş üzeri insanların mutluluklarını tahmin etmek bile zor. Allah onlardan razı olsun. Küçük beldeler bu halisane uygulamayı örnek alırlar inşAllah