Ünlü klarnetçilere taş çıkarıyor

Osmancıklı klarnet sanatçısı Hüseyin Çetinkaya’nın ezgileri ile dinleyicilerinin beğenisini kazandığı belirtildi.

22 Eylül 2013 Pazar 14:37
 Ünlü klarnetçilere taş çıkarıyor

Osmancıklı klarnet sanatçısı Hüseyin Çetinkaya’nın ezgileri ile dinleyicilerinin beğenisini kazandığı belirtildi.

Osmancık Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş’ın aktardığına göre, Osmancık Çampınar köyünde yaşayan Hüseyin Çetinkaya nefesi ile birlikte parmaklarını da ustaca kullanarak klarnetini konuşturduğu ortamlarda izleyicilerden takdir topluyor.

Çetinkaya’nın müdavimi olan Osmancıklılar ise, ‘bu da bizim Hüsnü Şenlendiricimiz. Buradan bütün klarnet sanatçılarına hodri meydan diyoruz. Hüseyin 50 yaşında ve 10 yaşından bu yana klarnet çalıyor. O gerçek bir müzisyen. Bölgemizde düğünlerde Hüseyin Çetinkaya olmadan yapılan düğünlerin tadı olmaz. Çorum dahil bütün bölge halkına sesleniyoruz. Sanatı anlarız ve değer veririz diyenler Çetinkaya’yı mutlaka dinlemelidir. Özellikle klarnet taksimi konusunda uzman olan Çetinkaya klarneti ile insan ruhuna serinlik veriyor.” diye konuşuyor.






Son Güncelleme: 22.09.2013 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.