Ve çalışma başladı, bittiğinde böyle olacak

Çorum çimento fabrikası arazisinde alt yapı ve yol çalışmaları başlad

18 Kasım 2023 Cumartesi 14:02
Ve çalışma başladı, bittiğinde böyle olacak

Çorum çimento fabrikası arazisinde alt yapı ve yol çalışmaları başladı. Çevreyolu’ndan taş ocağına kadar uzanacak olan 35 metre genişliğinde ve 2300 metre uzunluğundaki yolun açılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında kamuoyuna açıklanan “Yeni Şehir” projesinin altyapı çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aşgın, “Eski Çimento Fabrikası Arazisinin Gazi Caddesi girişinden başlayarak taş ocağının bulunduğu bölgeye kadar yol bağlantısını gerçekleştireceğiz. 35 metre genişliğindeki bulvarı açmak üzere çalışmalara başladık.  Bazı alanlarda kazı ve dolgu çalışmalarını tamamlayarak önümüzdeki yıl içerisinde bu bağlantıyı sağlamış olacağız. Doğaya saygılı, çevreci bir şehir inşa etmek için Bismillah dedik” dedi.

İKİ VİZYONUMUZ VAR

Bir yandan Çorum’un tarihi dokusunu ayağa kaldırırken diğer yandan modern şehirler oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Aşgın “Birinci vizyonumuz tarihi Çorum’u ayağa kaldırmaktı. Bu kapsamda Tarihi Meydan projesi, Çorum Kalesi’nin restorasyonu, Tarihi Kültür Yolu, Velipaşa Hanı restorasyonu, Dikiciler Arastası restorasyonu ve Güpür Hamamı’nın satın alınması çalışmalarıyla kadim Türk-İslam şehri Çorum’un tarihi doksunu ayağa kaldırmaya yönelik önemli çalışmalara imza attık. İkinci vizyonumuz ise modern şehirler kurmak. Bu vizyonumuzun gereği olarak, faaliyeti durdurulan eski Çimento Fabrikası arazisini satın aldık. Bu devasa arazi yeni, kimlikli, doğaya ve çevreye saygılı güzel bir şehir olacak.”diye konuştu.

ÇEVREYE DUYARLI AKILLI ŞEHİRLER

Yaklaşık 2 milyon m2 alanda yeni şehir kuracaklarını belirten Başkan Aşgın, “Bu şehir çevreye duyarlı bir şehir olacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha çok kullanacağız. Çevreye duyarlı akıllı şehir oluşturacağız. Tüm çatılarda güneş enerji sistemi zorunlu olacak. Tüm binalarda çatılardan akan yağmur sularının toplanarak sulamada kullanıldığı depolarda olacak. Fosil yakıtların azaltılması amacıyla üretilen eleklikli otomobiller için apartmanlarda şarj istasyonu, Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar (nSEB) sistemini zorunlu kılacağız. Teknolojinin ve bilimin kullanıldığı bir şehir olacak. Bu proje ile adeta millet bahçesi içerisinde bir şehir kuruyoruz. Yüzde 25’i konut yüzde 75’i yeşil alan ve sosyal donatılardan oluşacak.  Yapılaşmayı yatay mimari olarak planladık. Yüksek kat olarak sadece çevreyolu kısmına 15 katlı bir turizm alanı ve AVM binası işaretledik. Diğer kısımlar ortalama 6 kat olacak.”şeklinde konuştu.

KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ

Yeni şehir projesinde 18 bin m2 alana ise kongre kültür merkezi yapılacağını açıklayan Başkan Aşgın “Kongre kültür merkezi önünde 20 bin m2 şehir meydanı inşa edilecek.” dedi. Çorum’a değer katacak her türlü detayın düşünerek yeni bir yapılaşmayı planladıklarını ifade eden Başkan Aşgın “Şehrimize kazandırdığımız bu muazzam arazi Çorum’un modern yaşam alanı olacak.” dedi.

Son Güncelleme: 18.11.2023 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Daima Haktan yana olalım 2023-11-18 14:21:54

6 katlı yatay mimari nasıl oluyor Sn. HALIL IBRAHIM bey, cevaplarsanız sevinirim.

Misafir Avatar
çorum 2023-11-20 09:15:41 @Daima Haktan yana olalım

Yatay Tower

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-11-19 00:53:47 @Daima Haktan yana olalım

Geometrisi hakkında da fikir vermiş oldu kral gider ayak. Herhalde Sıklık'ın tepesini sıfır noktası aldı başkan. Zira proje çiziminin arkalarında en az 7-8 katlık yapılar var. Gittikçe yükseliyor daha da... Bu kadar yatırabilmiş demek ki.

Beğenmedim! (0)
Avatar
ismet 2023-11-18 20:25:12

Anca planla kim yapacak? Mimar sinan , hasanpasa ne oldu? anca plan gorsel malzeme bol sen yapabilecen mi Halil? Bu projeyi hayata gecirse gecirse Muzaffer Kulcu gecirir

Avatar
AdAM 2023-11-18 18:01:54

Sen bellersinki binalari belediye yapacak konustugu lafa bakarsan O binalari belediye yapmayacak kendileri daha once acikladi arsalari ihaleyle zenginlere satacaklar sonra bekleki arsayi alan oraya bina kondursun yani oranin tamamlanmasi 20 - 25 seneyi alir

Avatar
Çorum İçin 2023-11-18 20:28:22

Buradaki proje arsayı parselleyip mütahitlere satarak mütahittelerin keyfi yettiğinde yapılarak şehir kurmak

Avatar
Veli 2023-11-19 11:31:14

Hummali calisma bu mu? Tek bir is aleti

Avatar
Cengaver 2023-11-18 14:23:30

Kaç senede bitirmeyi planlıyorsunuz bu yapıları? Slimkent toki hikayesine dönmesin Sn. BAŞKAN...

Avatar
Doğru söyleyen 2023-11-18 16:35:24

Yaptığınız evleri orta gelir düzeyine sahip kimseler alabilecekmiş. Tabiki hayır. Yine zenginlere kıyak geçilecek, arazinin parası milletten çıkacak.

Avatar
Çorum 19 2023-11-19 00:22:31

Kale kentsel dönüşüm ne oldu?