Ve törenle açıldı

Çorum Belediyesi’nin Çomar Barajı çevresinde başlattığı modernizasyon çalışmaları tamamlanırken, bugün törenle açılış yapıldı.

14 Temmuz 2023 Cuma 16:19
Ve törenle açıldı

Çorum Belediyesi tarafından Çomar Barajı’nın çevresinde oluşturulan mesire alanı hizmete girdi.

BARAJA GİRİŞLER ÜCRETLİ

Çomar Barajı'nda yapılan çevre düzenlemesiyle baraj etrafında bulunan atıl alanlar mesire alanına dönüştürüldü. Bu çerçevede bölgenin etrafı tel örgülerle kapatılırken yeni oluşturulan piknik alanına kamelyalar, barbeküler, spor alanları yapılırken bir seyir terası da mesire alanına kazandırıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’a yeni bir mesire alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mesire alanının bir ay süreyle ücretsiz olacağını açıklayan Aşgın, “Bugünden itibaren burası ücretsiz olacak. Bir aydan sonra Sıklık Tabiat Parkı’nda olduğu gibi sembolik bir ücret koyacağız. Çünkü burada hizmetler tam olsun istiyoruz.” dedi. Bölgede alkolün yasak olduğunu hatırlatan Aşgın, kimsenin özgürlüğüne müdahale etmediklerinin altını çizdi.

SERİNLEMEK İÇİN BARAJA GİRMEYİN

Baraja serinlemek için girenleri de uyaran Aşgın, “Çok güzel bir ortam oldu, ancak bir uyarımız var, baraja girmek tehlikelidir. Hemşerilerimiz bizi üzmesinler. Çorum’da birçok havuzumuz var. Şehrimizde yeterince havuz imkanı var. Baraja serinlemek için girmeyin, tehlikeli ve yasak. ‘Serinlemek için girdiği barajda boğuldu’ gibi bir cümleyi duymak istemiyoruz. Burayı sadece seyredelim. Suya girmek gerçekten büyük bir tehlike arz ediyor. Hem ailelerinizi hem bizleri üzmeyin” şeklinde konuştu. Açılış yapılmadan mesire alanına gelenlerin de kitlesinin değiştiğine dikkat çeken Aşgın, bölgeye bir seyir terası ve fotoğraf alanı oluşturduklarını sözlerine ekledi.

VALİ: ‘DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK’

Vali Mustafa Çiftçi de bölgede denetimlerin sıklaştırılması için güvenlik güçlerine talimat vereceğini ifade etti.
Çomar Barajı'nda halkın nefes alabileceği, vatandaşların aileleriyle piknik yapabilecekleri, stres atabilecekleri güzel bir mekan oluşturulduğunu anlatan Çiftçi, “Bu huzur ortamının devam etmesi için Valilik olarak buradaki denetimlerimizi sıklaştıracağız. Gerek emniyet gerek jandarmadaki arkadaşlara ileteceğim ve buradaki uygulamaları artıracağız. İnsanımızın huzurunu bozmaya yönelik teşebbüsler varsa onları engelleyeceğiz. İstiyoruz ki insanlar burada hoşça zaman geçirsinler” diye konuştu.

NELER YAPILDI?

‘Çorum Barajı hayalinizdeki gibi oluyor’ iddiasıyla çalışmalara başlayan Çorum Belediyesi, göl çevresinde kapsamlı çevre düzenlemesi yaptı. Baraj çevresi yenilenerek güzelleştirildi. Yeni kameriye, oturma grupları, barbeküler, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları, yeni aktivite ve otopark alanları oluşturulurken, Seyir alanının önlerine farklı türlerde ağaçlar dikildi. Güvenlik görevlileri ve kontrollü giriş-çıkış noktaları ihdas edildi.

GÜVENLİ MESİRE ALANI

Cazibe merkezi haline geleceği belirtilen baraja girişlerde güvenliğin sağlanacağı, belirli saatlerde baraja giriş izni verileceği, alkol tüketimine izin verilmeyeceği açıklandı. Çorumlular’ın aileleri ile huzur içinde piknik yapmaları belediyenin güvencesinde gerçekleşecek. Baraj çevresinde fidanlık olarak bilinen alan lavanta bahçesine dönüştürüldü.

KİMLER KATILDI

Programa AK Parti Çorum il Başkanı Murat Günay, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ve muhtarlar katıldı.


 

Son Güncelleme: 14.07.2023 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2023-07-14 16:43:57

Mesele ayyaş yuvası olmaktan çıkartılacakmı? gece gündüz güvenlik olacakmı? alkol tüketimi yasaklanacakmı? bunlardan hiç bahsedilmiyor.. yoksa yine kendini bilmez insanların yuvasını güzellemiş olursunuz....

Avatar
hayalim 2023-07-14 16:35:02

şöyle mesire yeri yapılsa her aile / piknikçi için 30M2 /25M2 alana sahip, mangal alanı, çeşmesi, lavabosu ve oturma/şadırvanı olan girişi belediyece kontrol edilen mesire yerleri yapılsa olurmu inşAllah olur. Düzenli girişi kontrol edilen araç park alanı düşünülen örneği Konyanın pek çok yerinde mevcuttur.

Avatar
Halan 2023-07-14 22:26:13

45 yıldır ücretsiz olan alanı ücretli hale getirmeye hizmet demek nasıl bir akıldır bilmiyorum

Avatar
Giray 2023-07-15 11:51:09

Baraj çevresinde sosyal tesis kurulması lazım .Hatta şart...Lutfen dikkate alın

Avatar
Samet 2023-07-15 17:33:08

Evet baraj veya lavanta bahçesine sosoyal tesis yapılırsa oralar daha da canlanır.Çorumlu aileleri ile gidebileceği mekanları boş bırakmaz süper olur.Birkaç ay sonra havalar soğuyacak piknik için aileler gidemeyince yine mekan başkalarına kalacak.Ve hazin son

Avatar
Hitit Kampüs Sınırı 2023-07-16 16:21:08

İnsanlar unutabiliyor. Hitit Üniversitesinin Kampüs sınırları kuzeyde Özlem max mağazasına, kuzey batıda da bu belediye tarafından yapılan düzenleme sahasına kadar uzanıyor. Yani nerdeyse baraja 100-200 metre kadar uzaklıkta bitiyor. Sanırım toplam 2000 dönüm. Üniversite de sınırlarını sabit tesisle (duvar vs) netleştirip, içine yürüme yolu vs ile muazzam bir proje yapabilir diye düşünüyorum. Pek çok üniversitenin sahip olmadığı bir güzellik var orda.

Avatar
Ahmet DEMİR 2023-07-14 20:38:02

İstediğiniz kadar süsleyin, mekanın güvenlik sorunu var.

Avatar
Asgin 2023-07-15 11:46:16

Aşkla çalışıyor başkanım