Yağış etkili oldu, 39 ihbara müdahale

Çorum’da gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden etkili sağanak yağış bazı bölgelerde taşkına neden oldu.

09 Temmuz 2023 Pazar 10:40
Yağış etkili oldu, 39 ihbara müdahale

Çorum’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmurda belediye ekipleri görev başındaydı. 39 ihbar alan ekipler vatandaşların yardımına koştu. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da sabah saatlerine kadar sahada ekiplerle birlikte çalışmaları koordine etti.

SAHADA ETKİN ÇALIŞMA

Yapılan açıklamaya göre; Çorum’da etkili olan sağanak yağmur sırasında belediye ekipleri sahada yoğun bir çalışma içerisine girdi. Sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur öncesinde şehrin kritik birçok noktasında nöbet tutmaya başlayan belediye ekipleri, yağmur esnasında da canla başla çalışmalarını sürdürdü. Sağanak yağmur süresince görev yapan ekipler rögarları tıkanmalara karşı temizleyerek açık tuttu.

7/24 HİZMETTEYİZ

Tüm ekipleriyle sel ve su baskınlarla mücadele çalışması yapan Çorum Belediyesi, vatandaşlardan gelen yardım çağrılarına da anında müdahale etti. Çorum Belediyesi’ni tüm ekipleriyle teyakkuz halinde olduğunu dile getiren “Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Sağanak yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. Bize ulaşan 39 ihbarın tümüne müdahalede bulunduk.  Çorum Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle 7/24 hemşehrilerimizin hizmetindeyiz.” Dedi.

ALT YAPI MEYVE VERDİ

Öte yandan Çorum Belediyesi’nin son 4 yıl içinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarının olumlu sonuçları da birçok bölgede kendini gösterdi. Önceki yıllarda aşırı yağmurlar sırasında su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde artık sel sorunun ortadan kalktığı görüldü.

Çorum’da yağışlarda yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için çok ciddi alt yapı yatırımları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Mazgal ve yağmursu hatlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde daha önceden büyük sıkıntıların yaşandığı bölgelerde artık bu sıkıntılar çözülmüş oldu.” dedi.

Son Güncelleme: 09.07.2023 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-07-09 12:58:10

Belediye başkanı reklama devam önünde seçim var bir daha oy yok

Avatar
Ahmet 2023-07-09 17:05:57

Altyapı yatırımlarıyla sorun çözülmüşse o kadar baskın ihbarı neden geldi?

Avatar
Çorumlu 2023-07-10 06:48:50

Son emekli zammında ayrımcılık zalimlik yapıldı.Feriştahı olsa ,yağmurlu havada su yok.