Yeni dönem Çorum'a hayırlı olsun

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da toplu ulaşımın tamamen Çorum Belediyesi’nin uhdesine alındığını açıkladı.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 10:10
Yeni dönem Çorum'a hayırlı olsun

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da toplu ulaşımın tamamen Çorum Belediyesi’nin uhdesine alındığını açıkladı.

Sabahın erken saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan merkez otobüs durağı önünde açıklama yapan Aşgın, Çorum’da toplu ulaşımın artık yüzde 100 Çorum Belediyesi eliyle yapılacağını, devrim niteliğinde bir adım atılarak yeni döneme resmen geçildiğini ifade etti.

İşte Aşgın’ın o açıklaması:

“Çorum'da toplu ulaşımda önemli bir aşamaya geldik. 9 Ağustos 2022 tarihi itibarıiyle tüm halk otobüslerinin yüzde 100'ü Çormu Belediyesi’ne ait BELTAŞ'ın mülkü ve kontrolüne geçti. Hemşehrilerimizin uzun yıllardır böyle bir beklentisi vardı. Toplu ulaşımda bir türlü istediğimiz kaliteye ulaşamamıştık. Şimdi herhangi bir mazeretimiz yok. Toplu ulaşım yüzde 100 Çorum Belediyesi eliyle yapılacaktır. Toplu ulaşım bundan sonra kalitesini daha da artırmak suretiyle yenilikleri ile beraber hemşehrilerimizin istifadesine sunulacak, daha üst düzeyde memnuniyet oluşturulacaktır.

56 OTOBÜS BELEDİYE’NİN ÖZMALI

Toplu ulaşımda şu anda belediyemize ait 56 aracımız var. Hatlardaki tüm araçlar Çorum Belediyesi'nin öz malıdır. Şu an personelin bir kısmı geçici olabilir ama, çok kısa zamanda tamamlanmak suretiyle personeli ve araçlarıyla belediye yüzde 100 toplu ulaşımda hizmeti vermeye devam edilecektir.

BİLET DOLUM NOKTALARI

Çorum’da 50 noktada bilet dolum noktalarımız var. Tamamını yeniledik. Akıllı bilet uygulaması telefonlarda var. Buradan da yükleme yapılabilir. 50 akıllı klimalı durağımız var. Akıllı uygulamalarımız daha da artarak sürecek.

40 TON MAZOT DESETĞİ VERDİK, OLMADI

Pandemide toplu ulaşımda özel firmaya her gün 40 ton mazot desteği verdik. Türkiye'de büyükşehirler dahil hiç bir belediye böyle bir destek sunmadı. Önümüze şehir içi toplu ulaşımı Çorum Belediyesi’nin kendisinin yapması seçeceği çıktı, yeni otobüs aldık. 18 otobüsü firmadan daha önce almıştık. 23 otobüsü de yeni dahil ettik. Toplu ulaşım filomumuzu 56'ya ulaştırdık.

DEVRİM MAHİYETİNDE YENİ DÖNEM

Toplu ulaşımda devrim mahiyetinde yeni dönem Çorum'a hayırlı olsun. Toplu ulaşımda hızlı şekilde kalitemizi artıracağız. Şoförlerimizin eğitimine başladık. Türkiye'nin en kaliteli toplu ulaşımı Çorum'da olacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ABONMAN SİSTEMİ

Üniversite sonuçları açıklandı. Bir ay içinde üniversiteler açılacak. Tüm öğrencilere müjde vermek istiyorum. Öğrencilerimiz için abonman sistemine geçmeyi toplu ulaşımı yapan firmaya teklif etmiştik. Firma kabul etmemişti. Açık öğretim dışında örgün eğitim gören tüm öğrencilere abonman sistemi uygulamasını başlatıyoruz.”

Son Güncelleme: 18.08.2022 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UlukaVak 2022-08-17 11:49:53

Başkanim ne zamandir böyle bi poza hasrettik, iyi geldi bu gunluk Halil ibo dozumuzu almiş olduk;)

Avatar
Hizmet 2022-08-17 10:56:49

Belediyenin maddi sıkıntılarının olduğu dönemde özellikle sosyal belediyecilik konusunda Çorumda çok başarılı işler oluyor. Bizim halkımız sert mizaçlı liderleri daha çok seviyor ama bu ne kadar doğru... Dolayısıyla belediye başkanıyla hiçbir bağım yok ama güler yüz ve hizmet aşkı gerçekten var. Bunun yanında belediyenin temel görevlerinin yerine getirilmesinde ciddi problemler yok. ben başkanı başarılı buluyorum Allah yolunu açık etsin basit cahilce yapılan eleştirilere kulak asmasın.

Avatar
Emekli 2022-08-17 12:06:56

Hayırlı uğurlu olsun. Çok yerinde bir karar olmuş. Doğruya dogru yani, tebrik edyor ve bu kararı şiddetle destekliyorum.

Avatar
Başarılı icraat 2022-08-17 12:41:36

Doğru tekdir Başkanı ve ekibini takdir ediyorum.Eğitimli personel tabiiki farklı.Belediye bu konuda duyarlı.Keşke ulaşım gibi doğalgaz,elektrik ve haberleşme birde sağlık ağırlıklı olarak devlete geçse insanlarımızın buna ihtiyacı var.Son olarak dünya görüşlerimiz farklı olabilir,Başkanı ve ekibini tekrardan kutlarım.

Avatar
Batandaş 2022-08-17 12:55:12

Peki şimdiye kadar maganda şoförlerin mağdur ettiği insanların vebali kimin üstüne olacak. Madem belediye ulaşımı geri alacaktı neden zamanında özele verdi.? Beyler geçti boru pazarı 2023 seçim günü elbette gelecek.

Avatar
Mustafa uslu 2022-08-17 18:10:47

Yukarıda’ki açıklamalarda yanlışlık var, bir defa belediye günlük 1700. Litre civarında yardım yapıyordu. Çalışan Otobüs başı günlük 40 litre yardım yapıyordu. Aylıkta yaklaşık 50 ton yapıyor. Onuda bir eliyle verdi diğer eliyle dolaylı yoldan geri aldı. Fakat Otobüscüler belki bizi foför olarak belediyeye alır diye korktuklarından hiç bir açıklama yapamıyorlar , tepki gösteremiyorlar.

Avatar
Mustafa uslu 2022-08-17 23:37:58

Belediye günlük 40 ton değil 1700 litre verdi aylık yaklaşık 50 ton yakıtyardımı verd;i onuda bir eliyle cerdi dier eliyle çeşitli bahanelerle geri aldı

Avatar
guzel haber 2022-08-18 01:33:10

cok guzel bir gelisme ama ulas as den bir sofor dahi yeni otobuslerde ise alinacaksa bosa yatirim olacaktir,halki azarlayan bir karis sakalli maganda tipli soforler istemiyoruz,corum halkinin cani bu konuda cok yandi