Kargı Tulumu İtalyanların dikkatini çekti

Çorum’un Kargı ilçesinin ülke genelinde meşhur olan Tulum Peyniri İtalyanların da ilgisini çekti.

08 Temmuz 2021 Perşembe 01:07
Kargı Tulumu İtalyanların dikkatini çekti

Çorum’un Kargı ilçesinin ülke genelinde meşhur olan Tulum Peyniri İtalyanların da ilgisini çekti.

Slovfut Ortadoğu ve Balkanlar Sorumlusu İtalyan Michele Rumiz, Kargılı işletmeci Mustafa Döğen’in 1650 rakımlı Kargı Yaylası’nda kurduğu mandırada ürettiği tulum peynirini yerinde incelemek için Çorum’a geldi.

İtalyan Rumiz'e, yine ünlü Kars peynirlerine yön veren İlhan Koçulu, Metro marketleri yöneticisi Nilhan Aran, Amerika'da Öğretim Görevlisi Fatih Tatari ve Köy Tv Yapımcısı Vural Yeşilyurt eşlik etti.

Kargı Tulum Peynirini merak ederek yöreye gelen ve peyniri inceleyen  İtalyan Michele Rumiz; "Birçok ülkeye gittim, bu tat ve aromaya hiç bir yerde rastlamadım.”dedi.

Meşhur Kargı Tulum Peynirini İtalya'da tanıtmak üzere Kargı Tulum Peyniri üreten işletmeci Mustafa Döğen'i İtalya'ya davet etti.

KAYNAK: İBRAHİM EFE/KARGI HAVADİS

Son Güncelleme: 08.07.2021 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.