Ruslar Kırım Tatar Meclisi’ni bastı!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binasına Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) çalışanları ve silahlı kişiler baskın düzenledi.

16 Eylül 2014 Salı 17:54
 Ruslar Kırım Tatar Meclisi’ni bastı!


Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binasına Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) çalışanları ve silahlı kişiler baskın düzenledi.

Yüzleri maskeli elleri silahlı kişiler, KTMM binasının çevresini kuşattı, silahlı gurubun diğer üyeleri de binada arama yapmaya başladı. Ayrıca KTMM binası önünde cezaevi aracı bekletiliyor.

Sabah saatlerinde de KTMM üyesi İskender Bariyev’in evinin basıldığı öğrenildi.

Bariyev, FSB görevlilerinin sabah erken saatte evinde arama yaptığını, kitaplarını, bilgisayarlarını aldığını söyledi.

KTMM üyesi Ali Hamzin, Kırım Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerinin, ilgili eylemlerin soruşturma çerçevesinde yapıldığını bildirdi. Fakat Hamzin, söz konusu baskının sıradaki provokasyon olarak değerlendirdi.

Olay yerinde bulunan ajans muhabiri, KTMM binasının içinde bir güvenlik görevlisinin bulunduğunu ve içine sivil giyinen birkaç Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) çalışanının girdiğini bildirdi.

KTMM’ye gelen tüm medya mensuplarının kişisel bilgileri FSB tarafından kaydedildi. Ondan sonra medya mensuplarına, olay yerinden 5 dakika içinde ayrılmamaları durumunda gözaltına alınacaklarına dair tehditler yapıldı. FSB çalışanlarından birisinin de tüm gelişmeleri kameraya çektiği bildirildi.

Silahlı kişilerin çok sayıda olduğu, agresif davranarak binaya yaklaşmaya çalışan herkesi silahla tehdit ettiği ve bina çevresini kontrol ettiği kaydedildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kırım'da Tatarlara yönelik yeni aramalar konusunda bilgi verdi. Çebarov bugün sabah saatlerinde KTMM üyesi İskender Bariyev'in evine silahlı FSB elemanları tarafından baskın yapıldığını bildirdi. KTMM Başkanı, Bariyev'in eşi ve iki küçük çocuğunun da baskın sırasında evde bulunduğunu, evin her tarafında "yasak edebiyat" arayan  FSB'cilerin Bariyev'e ait bilgisayar ve dizüstü bilgisayara el koyduğunu duyurdu.

Çubarov, aynı saatlerde KTMM Karasupazar temsilcisi Mustafa Asab'ın evine de baskın yapıldığını ve evden kitapların alındığını bildirdi. KTMM Başkanı, Kırım Tatarlarının ve Kırım'daki tüm özgürlüksever insanların ciddi tehditle karşı-karşıya olduğunu söyledi.

Rusya Trafik Polisi ise KTMM binasını önünde yolu trafiğe kapattı. Binanın yanına ayrıca cezaevi aracı getirildi.

Kırım'ın bağımsızlığını öngören referanduma katılmayan, Rusya'ya ilhak anlaşmasını tanımadığını duyuran KTMM, pazar günü yapılan yerel seçimlere de katılmamıştı.





Dünya Bülteni

Son Güncelleme: 16.09.2014 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.