7 üniversiteye ev sahipliği yaptık

Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirildi.

14 Nisan 2014 Pazartesi 14:32
 7 üniversiteye ev sahipliği yaptık


Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan Hitit’in  de içerisinde yer aldığı 8 üniversite Rektörü’nün imzaladığı bir protokol ile oluşturulan Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantısının beşincisi Çorum’un ev sahipliğinde düzenlendi.

Toplantı Amasya Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi Rektörleri, 50’nin üzerindeki katılımcıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıya; Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bircan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Berber, Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca ile üniversitelerin; Merkez Laboratuvar Müdürleri, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Genel Sekreterleri ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Rektör Alkan, Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan sekiz üniversitenin oluşturduğu Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantısına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ilk OKÜP toplantısının sadece üniversite rektörlerinin katılımı ile başladığını ancak daha sonra yapılan toplantılara üniversitelerin tümünde veya çoğunda yer alan birim sorumlularının da katılımları ile çok daha zengin içerikli, sonuç alınabilir, somut çıktıları olan toplantılara dönüştüğünü söyledi.

Yapılan  toplantılarla paydaş üniversitelerin farklı birimlerinin bir araya gelerek pek çok farklı konuda işbirliklerinin yapılabileceğini belirten Alkan, üniversitelerin birlikteliği sonucunda oluşan bu güzel sinerjinin meyvelerini vermeye başladığını, ortak çalışmaların ve işbirliklerinin yapılmaya başlandığını ifade etti. Gerek daha önce kurulan, gerekse de yeni kurulan üniversitelerde yapılması gereken çok iş olduğunu, kıt kaynaklarla her üniversitenin her bir işi yapmaya para ve zaman harcaması yerine, ortak çalışmalarla OKÜP üniversitelerinin tümünün ihtiyaçlarını giderecek daha profesyonel ve daha ekonomik çözümler üretilebileceğini belirterek, yapılan toplantılar sonucunda güzel bir sinerji oluşturulacağına inandığını belirten Rektör, tüm katılımcılara teşekkür etti. Alkan, daha sonra üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantının ikinci kısmında, üniversitelerin; Rektörleri/Rektör Yardımcıları, Merkez Laboratuvar Müdürleri, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Genel Sekreterleri ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlarından oluşan 6 Çalışma Grubu tarafından toplantılar yapıldı.

Toplantılarda; Rektörlerinin/Rektör Yardımcılarından oluşan 1. Çalışma Grubu, bir önceki toplantıda alınan kararları değerlendirerek, üniversiteler arasında yapılacak yeni ortak çalışmalar başta olmak üzere, pek çok konuda değerlendirmeler yaptı.

Merkez Laboratuvar Müdürlerinden oluşan 2. Çalışma Grubu, Merkezi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin sorunları, ortak kullanım ve hedefleri ele aldı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlerinden oluşan 3. Çalışma Grubu, sürekli eğitim merkezlerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri dile getirdi.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlerinden oluşan 4. Çalışma Grubu, uzaktan eğitim mevzuatı ile ilgili sorunlar (usül ve esaslar), uygulama ile ilgili sorunlar-içerik hazırlama ve ders malzemeleri: Standardizasyon, ortak çalışma ve işbirlikleri, uzaktan eğitimin yeni ve farklı alanlara uygulanmasını görüştüler.

Genel Sekreterlerden oluşan 5. Çalışma Grubu, idari teşkilatlanmada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, İdari personele yönelik ortak hizmet içi eğitim programları düzenlenmesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) ve geçiş süreci ele alındı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlarından oluşan 6. Çalışma Grubu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlıklarının idari yapılanması, 2014 Yılı Bahar Şenlikleri, Öğrenci kulüplerine yönelik uygulamalar ve karşılaşılan sorunlar, öğrenci etkinlikleri (teknik geziler ve bilimsel etkinliklere katılım), Kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılması, burs, yemek bursu, mutfaklar/yemekhaneler/kantinler ve sosyal tesislerde karşılaşılan sorunlar, ortak sanat-kültür-spor organizasyonları, taşeron işçi çalıştırılması (Daire Başkanlığının sorumlulukları, işçi sağlığı ve iş güvenliği vb.) konuları ele alındı.

Altı farklı oturumda gerçekleştirilen grup toplantıları sonrasında alınan kararlar tüm katılımcılarla yapılan Genel Değerlendirme Toplantısında, Rektör Alkan başkanlığında Hitit Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Merkez Laboratuvar Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden tarafından paylaşılarak, alınan kararlar değerlendirildi. Üniversite ev sahipliğinde yapılan toplantıda, bir sonraki OKÜP toplantısının, 15-17 Haziran 2014 tarihleri arasında Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde, üniversitelerin rektörlerinin yanın sıra Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve Bilgi İşlem Daire Başkanlarının katılımı ile yapılması kararlaştırıldı. Vali Sabri Başköy ve eşi ile Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün de katıldığı akşam yemeğinin ardından toplantı sona erdi.

Etkinliğin sosyal programı kapsamında Şehir Turu, Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi ziyareti, Hattuşa’da yer alan Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Büyük Mabet, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Yazılı Kaya ve Boğazkale Müzesi ziyaret edildi.






Son Güncelleme: 14.04.2014 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.