Başkanlardan siyasete mesaj

Birlik ve Oda Başkanları Veteriner Fakültesi'nin öğretime açılmasını istiyor

13 Şubat 2018 Salı 14:48
Başkanlardan siyasete mesaj

Çorum’da Birlik ve Oda Başkanları, Hitit Üniversitesi bünyesinde Veteriner Fakültesi kurulmasını talep ettiler.

Kuruluş kanunu 1992 yılında çıkan Veteriner Fakültesi’nin halen eğitim-öğretime neden açılmadığını soran Birlik ve Oda Başkanları, Veteriner Fakültesi’nin 26 yıl önce Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak Çorum Veteriner Fakültesi adıyla kurulduğunu hatırlattılar.

Konuyla ilgili Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Sarıca ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı Özgün, ortak bir basın açıklaması yaparak, Hitit Üniversitesi bünyesinde Veteriner Fakültesi’nin kurulmasının Çorum için artık bir elzem olduğunu dile getirdiler.

Çorum’un hayvancılık sektöründe önemli bir yol kat ettiğini vurgulayan Birlik ve Oda Başkanları, Çorum’da devletin verdiği teşviklerle birlikte küçük ve büyükbaş hayvancılığın hızla geliştiğini ancak hayvan sağlığı açısından ise herhangi bir adımın atılmadığını ifade ettiler.

Çorum’un Veteriner Fakültesi’ni hak eden illerin başında geldiğini belirten Birlik ve Oda Başkanları, siyasiler ve bürokratlara seslenerek, Hitit Üniversitesi bünyesinde açılacak bir Veteriner Fakültesi’nin Çorum’un hayvancılık sektörüne ışık tutacağı gibi yön vereceğini de sözlerine eklediler.

Son Güncelleme: 13.02.2018 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165