Çocuklar sanatla büyüyor  

Ulukavak Anaokulu tam donanımlı sanat atölyesi kuruldu

15 Şubat 2018 Perşembe 14:35
Çocuklar sanatla büyüyor  

Ulukavak Anaokulu yaptığı yeniliklerle alanında öncü ve örnek olmaya devam ediyor. ‘Çocuklar Sanatla Büyüsün’ projesi kapsamında önce okula bir piyano kazandıran okul, şimdi de düzenlediği sanat atölyesi ile dikkatleri üzerine çekti.

Okul öncesi eğitim kurumlarında görmeye alışık olmadığımız türden bir atölyeyi okula kazandıran okul yönetimi, “Sınırsız sanat” sloganıyla yola çıktı. Uzun zamandır yaptıkları araştırmalarla çocukların sanat etkinlikleri anlamındaki ilgi ve ihtiyaçlarını belirleyen okul yönetimi ve öğretmenler, yaptıkları işbirliği sonucunda kendilerini alkışlatacak bir atölyeye imza atmayı başardı.

Atölyede tam da hedeflendiği gibi “Sınırsız sanat” yapma imkanı bulan öğrenciler, atölye saatini her gün büyük bir heyecanla bekliyorlar. Yapılandırılmış sanat etkinliklerinin tamamen kaldırıldığı atölyede, çocuklar diledikleri türdeki boya ya da materyalleri kullanarak, diledikleri çalışmayı özgürce yapma fırsatı buluyorlar.

Atölyede çocukların özgürce üretmelerinin sağlanması amacıyla her türden materyale yer veriliyor. Çocuklar atölyeye girdiklerinde büyük ve küçük boyutta tuvaller, kara tahta, beyaz tahta, duvarda bulunan resim kağıdı ruloları, farklı türdeki şerit, bant, ponpon, köpük malzemeler, kuru boya, sulu boya, akrilik boya, kumaş boyası, ahşap boyası, süngerler, fırçalar, fon kartonu, eva kartonlar, elişi kağıtları, grapon kağıtları gibi pek çok malzemeyi sınırsızca kullanabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.