Çorum’da bir ilk

İşitme engellilere Kur’an kursu

01 Temmuz 2013 Pazartesi 18:16
 Çorum’da bir ilk


Çorum İl Müftülüğü, Türkiye’de ilk olacak bir çalışmaya imza atıyor. Müftülük, Merkez Murad-ı Rabi Ulu Camii’nde işitme engellilere yönelik Yaz Kur’an Kursu açıyor.

15 Temmuz 2013 Pazartesi günü başlayacak kursla ilgili basın açıklaması yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, vatandaşların bu konuya hassasiyet göstererek çevrelerinde bulunan işitme engelli çocukları haberdar etmelerini istedi. Aşık, “Biz her bireyin dini bilgeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ve Müftülük olarakta bu ihtiyacı karşılamak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Dini bilgileri öğrenmek için hiçbir engelin olamayacağını vurgulayan Müftü Aşık, işitme engellilere beden dili ile Cuma günleri Ulu Camii ve Veysel Karani camilerinde yapılan vaazların anlatıldığını, uygulamanın Ramazan ayı boyunca Teravih’ten önceki vaazlarda da devam edeceğini söyledi ve “Yaz Kur’an Kursları ile de birçok işitme engelli kardeşimize ulaşarak bu hizmeti onlara da sunmak istiyoruz.” dedi.

Türkiye’de ilk defa açılacak olan işitme engelliler için Yaz Kur’an Kursu’nun devamında 32 haftalık 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde de Çorum’da işitme engelli sınıfı oluşturmak suretiyle faaliyetlerini devam ettireceklerini de dile getiren Aşık, Eylül ayı itibariyle kayıtların alınacağını kaydetti.




Son Güncelleme: 01.07.2013 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.