Ebussuud ilklere imza attı

Ebussuud Efendi İlkokulu hafta sonlarında açtığı yetiştirme kursu ile sadece kendi öğrencilerine...

31 Temmuz 2014 Perşembe 11:49
 Ebussuud ilklere imza attı


Ebussuud Efendi İlkokulu hafta sonlarında açtığı yetiştirme kursu ile sadece kendi öğrencilerine değil, ilçede tüm ortaokul öğrencilerine de hizmet vererek ilklere imza atmaya devam ediyor.  İlçemizde ilk defa Ebussuud Efendi İlkokulu tarafından hayata geçirilen kursa iki yıldır tüm okullardan öğrenci geliyor


Okulda açılan kursta 2013 - 2014 Öğretim yılında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil dersleri verildi. Cumartesi ve Pazar günleri 6'şar ders olmak üzere haftada toplam 12 saat kurs gören öğrenciler büyük başarı elde ettiler.


‘İskilip bizim, buradaki çocuklar bizim’


Ebussuud Efendi okul Aile Birliği Başkanı Bünyamin Zeren, yaptığı açıklamada, şöyle dedi; "İskilip bizim memleketimiz. Biz eğitimin neresinde olursak olalım, kendimizi ilçemizin tüm çocuklarında destek olmak zorunda hissediyoruz. Okul Aile Birliğimizin çok iyi bir yönetim kurulu var. Yönetim kurulu olarak sadece kendi okulumuza değil, tüm ilçemizin çocuklarına da destek olmayı görev addettik. Zira ilçemizde eğitim yönünden bir şeyler yapılması gerektiği aşikâr olarak ortadadır. Biz de Okul Aile Birliği olarak aklımız erdiğince, gücümüz yettiğince ilçemiz eğitiminin bir tarafından tutup kaldırmak istiyoruz.


Kursta ders veren öğretmenler ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlerden oluşuyor. Öğrenciler ve öğretmenler farklı okullardan da olsalar yıl boyunca büyük bir uyum içinde ve öğrencilerin zevk alarak devam ettikleri kursun sonunda da güzel bir başarı tablosu oluşturdular. Kursa gelen öğrencilerden 14 tanesi 400 puan üzerinde alırken 19 tanesi de 350 - 400 puan aralığında başarı gösterdiler. Aldıkları bu puanlar ile tercih döneminde öğrencilerin % 100'ü fen ve anadolu grubu liselere yerleşmeleri bekleniyor.  Bu başarı tablosu öğrencilerimiz biz aileleri adına gurur verici bir durum. İlçemizin tüm öğrencilerine hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Umarım tüm öğrencilere çok daha başarılı olabilmeleri için faydalı olmaya devam ederiz. Biz sadece kendi çocuklarımızı sevmekle kalmıyor, ilçemizin tüm çocuklarını seviyoruz."

‘Söz konusu eğitim ise gerisi teferruattır’


Ebussuud Efendi İlkokulu Müdürü Ahmet Bilen ise, "İskilip'imiz geçmişte "İlim ve Hilim Beldesi" olarak bilinmektedir. Şeyhülislamlar ve evliyalar yetiştirdiği gibi devletin pek çok kademesinde ve çok önemli görevlerde hizmet veren bürokratlar yetiştirmiştir. Ben de bu memleketin bir evladı olarak elimden geldiği kadar memleketime hizmet etmeye çalışıyorum. Okul Aile Birliğimizin desteğiyle okulumuzda böyle bir kurs açılması bizleri mutlu etti. Tabi ilçemizdeki pek çok öğrenciden ve veliden teveccüh görmesinden de büyük onur duyduk. Herhangi bir görevde olmanın, insanın üzerine getirdiği sorumlulukların gereğini yapabilmek insanı mutlu ediyor.


Okulumuz ve ilçemizdeki öğretmenlerin de katılımıyla böyle bir organizasyona imza atan bir ekibin içinde olmak çok güzel. Gelecek yıl Okulumuzdan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emre ERDEN, Yabancı Dil Öğretmeni Çağrı ERDEN, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sinan KARAKUŞ, Azmimilli İlk ve Orta Okulu Müdür Yardımcısı Türkçe Öğretmeni Sadık EŞKİ, İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Süleyman KAŞTAN ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sinan TEKİNDEMİR öğretmenlerimiz öğrencilerimizin derslerine girecekler.


Okulumuzda açılan kursta 2013 - 2014 Öğretim yılında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil dersleri verildi. Gelecek yıl ise kursun programına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi de eklenecek. Böylece öğrenciler Cumartesi ve Pazar günleri 6'şar ders olmak üzere haftada toplam 12 saat kurs görecekler.


Ekip olarak güzel bir hava yakaladığımızı ve tek başına başarının olamayacağını düşünüyorum. Konuşmak ve dedikodu yapmak, su-i zanda bulunmak yerine yaptıklarıyla, çalışmalarıyla, ürettikleriyle çocuklarımıza hizmet edinmeyi amaç edinmiş bir takımın üyesi olmaktan son derece mutluyum, gururluyum. Bu memleketin bir evladı olarak söz konusu eğitim ise gerisi teferruattır." dedi.


Öte yandan 2014 - 2015 öğretim yılında da kurslar devam edecek. Kurslar 5, 6, 7, ve 8. sınıfların hepsinden açılacak. MEB tarafından yapılan ortak sınavların tarihleri dikkate alınarak kursların 6-7 Eylül 2014 tarihinde başlatılması planlandığı belirtildi.


Aday kayıtları 15 Ağustos 2014 e kadar yapılacak. 23 Ağustos’ta ise bir değerlendirme sınavı yapılacak.


İlgilenen veliler daha ayrıntılı bilgi ve gerekli belgeleri Ebussuud Efendi İlkokulu’ndan temin edebilecek.



Son Güncelleme: 31.07.2014 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
menderes turbay 2014-07-31 11:58:50

Eğitime verilen her türlü desteğin maddi ve manevi kazanımları çok büyüktür,çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.