Geleceğin turizmcilerine öğütler

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda ‘Turizmde Kariyer Fırsatları’ adlı seminer düzenlendi.

05 Mart 2015 Perşembe 17:13
 Geleceğin turizmcilerine öğütler


Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda ‘Turizmde Kariyer Fırsatları’ adlı seminer düzenlendi.


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda  Yenibiris.com İnsan Kaynakları Uzmanı Murat Babadalı tarafından ‘Etkili CV Oluşturma ve İş Görüşmelerinde Etkili İletişim’ ve Kamelya Otelleri İnsan Kaynakları Müdürü Nuray Yıldırım tarafından ‘Turizmde Kariyer Fırsatları’ konulu seminer verildi.


Kamelya Otel Genel Müdür Yardımcı Javier Zamora Fuentes ile Çorum Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, öğrencilere sektör ile ilgili deneyimlerini aktarırken turizm sektöründe başarılı olabilmenin altın kuralının meslek etiğine bağlılıktan geçtiğini söylediler.

Aynı zamanda güncel turizm sorunlarına  değinen Çıtak ve Fuentes, sektörde vasıflı personel sıkıntısının olduğunu dile getirerek, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri ile birlikte diğer bölüm öğrencilerinin zorunlu olan 30 iş günü stajlarını işletmelerinde yapma imkânını sağlamaya çalışacaklarını ifade ettiler.


Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü öğretim görevlileri Ahmet Aknar, Yusuf Ormankıran ve Ayhan Başçı eşliğinde gerçekleşen söyleşiye, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Aslıhan Kaya ve Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Gülistan Başçı, Murat Kartal ve Emrah Şahin katıldılar.



Son Güncelleme: 05.03.2015 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.