HİTİTSEM’e Amerikalı öğretim elemanı

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM)...

18 Eylül 2014 Perşembe 17:07
 HİTİTSEM’e Amerikalı öğretim elemanı


Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) yabancı uyruklu bir öğretim elemanı daha göreve başladı.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret eden dördüncü ABD uyruklu İngilizce öğretim elemanı Ross-Hixson,  Hitit Üniversitesi bünyesinde  çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi.


HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Ross-Hixson’ın Hititsem’de düzenlenen konuşma sınıflarında ve özellikle de Erasmus+ ile yurt dışına gidecek olan öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağını, aynı zamanda fakülte ve yüksekokullarda İngilizce eğitimler konusunda okutmanlara yardımcı olarak değerlendirileceğini ifade etti. Başcı, Hititsem’in anadili İngilizce olan dördüncü öğretim elemanıyla İngilizce eğitiminde daha da güçleneceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan ise, bir dünya üniversitesi olma hedefiyle çıktıkları yolda artık somut gelişmeleri görmenin üniversite adına gurur verici olduğunu söyledi.  Öğretim elemanları ve  öğrencileriyle dünyanın dört bir yanından üniversiteye her geçen gün talebin arttığını belirten Rektör, şu an itibarıyla 10’un üzerinde yabancı uyruklu öğretim elemanını olduğunu, bu sayının artması için de gayret ve girişimlerinin devam ettiğini kaydetti. Alkan, Hititsem’de yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı il merkez bünyesinde kursları veren tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.


HİTİTSEM hakkında...


Hitit7ten yapılan açıklamada, “Profesyonel kadrosu ile en son teknolojilerin kullanıldığı pek çok farklı kursların verildiği Hititsem, bünyesinde görev alan ve ana dili İngilizce olan 4 öğretim elemanı ile akademik/idari personele, öğrencilere ve ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve Çorum halkının hizmetine bir çok eğitim programı sunmaktadır. 


Üniversitemizde örgün önlisans, lisans ve lisansüstü programların dışında verilecek her türlü eğitim programlarını düzenlemek ve bu şekilde üniversitemizin kamu-özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile olan iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan HİTİTSEM (Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde dördüncü yabancı uyruklu öğretim elemanımız Lauren Ross-Hixson göreve başlamıştır.” ifadelerine yer verildi.



Son Güncelleme: 18.09.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.