Mazman Türkiye birincisi oldu

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin...

21 Mayıs 2015 Perşembe 22:28
 Mazman Türkiye birincisi oldu


Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin düzenlediği İmam Hatip Okulları Arapça Yarışmalarının altıncısı düzenlendi.

Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri kapsamında düzenlenen yarışmada Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Hat / Kaligrafi kategorilerinde binlerce öğrenci ter döktü. Bu kapsamda Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Mazman Arapça Şiir Okuma kategorisinde Türkiye birinciliğini alarak, umre ödülü ve Uluslar arası yarışmaya girmeye hak kazandı.

1010 İmam Hatip Lisesi ile 1630 İmam Hatip Ortaokulu ve 3 Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nden on binlerce öğrenci kıyasıya yarıştı.

6. Arapça Yarışmalarının lise bölümünde il/ülke elemeleri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 04 Nisan 2015 Cumartesi günü yapıldı. Bölge/kıta yarışmaları ise 05 Mayıs 2015 Cumartesi tarihinde Ankara, Giresun, Rize, Şırnak, Kilis, Adana, Burdur, Manisa, Düzce ve İstanbul’da olmak üzere on ayrı ilde gerçekleştirildi.

Yarışmaların Türkiye finaline ve ödül törenine ise bu yıl ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği KİM-DER büyük bir destekle ev sahipliği yaptı. 21-22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye finalleri, 23 Mayıs 2015 tarihinde birçok uluslararası, ulusal ve yerel yayın yapan televizyon kanallarında yayınlanacak olan bir ödül töreni ile son bulacak.



Son Güncelleme: 21.05.2015 22:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.