Özel Eğitim Meslek Lisesi eğitime hazır

Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde okulların tatile girmesiyle başlatılan tadilat çalışmaları sona erdi.

02 Eylül 2014 Salı 14:57
 Özel Eğitim Meslek Lisesi eğitime hazır


Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde okulların tatile girmesiyle başlatılan tadilat çalışmaları sona erdi.


Okul Müdürü Cafer Can’ın verdiği bilgiye göre, okulların eğitime başlamasına az bir süre kala tamirat ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda okul ve pansiyon bölümlerinde 4 adet tuvalet ve 1 adet banyo ile 1 adet Metal Teknolojileri atölyesinin tadilat ve tamiratı bitirildi. Ayrıca okul bölümünde Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü’nün ve Metal Teknolojileri Bölümü’nün derslerinde kullanılmak üzere 11 adet bilgisayar alınarak  Bilgisayar  Destekli Çizim Sınıfı oluşturuldu. Yine okul bölümünde bulunan Atatürk Köşesi yeniden dizayn edildi. Bunun haricinde okul bölümünde 1 adet ve pansiyon bölümünde 1adet olmak üzere öğrencilerin dinlenme ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2 adet dinlenme salonu hizmete açıldı.


2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı için Türkiye genelinde 363 işitme engelli öğrencinin çeşitli illerdeki 17 özel eğitim meslek lisesine yatılı olarak yerleştirme işlemi 21/08/2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bu yatılı yerleştirme işlemine göre en fazla yatılı olarak yerleştirilen öğrenci  44 öğrenci ile Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi oldu. Bu okullar içeresinde en yeni  okul olmasına rağmen 44 öğrenci Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi’ne yerleştirildi.


Okul Müdürü Can, 44 öğrencinin Çorum’a yerleştirilmesinin sevindirici ancak tesadüfi olmadığını belirterek, “ Yapılan çalışmalar sayesinde okul gerek atölye ve derslikleriyle, gerekse pansiyon birimiyle  özel olan öğrencilere en iyi eğitimi ve hizmeti verecek hale geldi. Bu uğurda emeği geçen tüm okul personeline ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.





Son Güncelleme: 02.09.2014 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.