Rektör'den önemli ziyaretler

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce Sakarya Valisi olarak göreve başlayan İrfan Balkanlıoğlu’nu, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ CEO’su Dr. Mehmet Akif Yaşın’ı ve Türkiye Halk Bankası AŞ’ye Genel Müdür olarak atanan Osman Arslan’ı ziyaret etti.

08 Ağustos 2017 Salı 13:51
 Rektör'den önemli ziyaretler


Hitit Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce Sakarya Valisi olarak göreve başlayan İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Alkan yaptığı ziyarette, Vali Balkanlıoğlu’na Üniversitede gerçekleştirdikleri çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, çalışmalarında Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a başarılar diledi.


ALKAN’DAN YAŞIN’A ZİYARET

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ CEO’su Dr. Mehmet Akif Yaşın’ı ziyaret etti. 


Rektör Prof. Dr. Alkan görüşmede, “Bundan yaklaşık 4 ay önce yapılan ilk görüşmemizde, ülkemizin taşınan yolcu sayısı ve filo büyüklüğü olarak kara ulaşım sektörünün en büyük şirketi olan Metro Turizm Seyahat ve Organizasyon ve Ticaret AŞ bünyesinde yer alan çeşitli firmalarda eğitim gördükleri alanda istihdam edilmek üzere Üniversitemiz bünyesinde istihdam-odaklı/garantili programların açılması konusu gündeme gelmişti. Bu kapsamda Osmancık Ömer Derindere MYO’da Ulaştırma Hizmetleri Bölümü altında Uzunyol Kaptanlığı ile, Seyahat Turizm İşletmeleri Bölümü altında Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programları açıldı. Bu bölümlere izleyen yıl öğrenci almayı hedefliyoruz. Ancak bu programlarımızın mezunları, okullarını bitince hemen Metro Holding bünyesindeki ilgili firmalarda işe başlayacaklar” dedi.


Rektör Prof. Dr. Alkan, ayrıca Çorum Merkezde bulunan Sosyal Bilimler MYO bünyesinde yer alan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerimizin de benzer şekilde istihdamlarının mümkün olacağını belirtti. Meslek Yüksek Okulları mezunlarının alanlarının gerektirdiği donanımlara sahip olanların ve sektörlerinde daha öğrenci iken pratik çalışmalar yapanların oldukça kısa zamanda işe başlamalarının mümkün olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, yapılan bu iş  birliğinin bu anlamda da çok önemli olduğunu dile getirdi.


Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ Ceo’su Ph. D. Mehmet Akif Yaşın ise oldukça kısa sayılabilecek bir kaç aylık bir sürede böylesi hızlı bir ilerlemenin mutluluk verici olduğunu ve Üniversite yönetiminin bu konuya verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yaşın, bundan sonrasında da Üniversitede Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile planlandıkları gibi çalışmalarına hızla devam edeceklerini ifade ederek Rektörümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


ALKAN ARSLAN’I TEBRİK ETTİ


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce Türkiye Halk Bankası AŞ’ye Genel Müdür olarak atanan Osman Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 


Rektör Prof. Dr. Alkan yaptığı ziyarette, “Bir hemşehrimiz olan Genel Müdürümüz Osman Aslan’ın ülkemizin en önemli ve en büyük bankalarından biri olan Türkiye Halk Bankasına Genel Müdür olarak atanmasından dolayı gurur duyuyoruz. Kendisinin şimdiye kadar yaptığı tüm çalışmalardaki başarısını, bu güzide kurumda da devam ettireceğine inanıyorum. Yapacağı başarılı çalışmaları ile Halk Bankasını sadece ülkemizde değil, dünya finans sektöründe de daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Kendisine gönülden başarılar diliyoruz” diye konuştu. 


Bankacılık ve finans sektörlerinin dünyadaki en önemli ve kritik sektörlerinden olduğunu, bu konuda da Üniversite olarak pek çok çalışma yaptıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, “Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak İşletme Bölümü’ne alınan 70 öğrenci ile 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılında öğretime başlayan İİBF’mizde, 2003 yılında İktisat, 2005 yılında da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Maliye Bölümleri varken, 7 yıl aradan sonra 2012 yılında Uluslararası İlişkiler, 2013 yılında Bankacılık ve Finans Bölümü, 2014 yılında Sağlık Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri ve nihayet 2016 yılında da Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü açılmıştır. Başta Bankacılık ve Finans Bölümü olmak üzere bankacılık ve finans alanıyla ilgili diğer bölümlerimizde ortak çalışmalar yapılabileceğimizi ifade etmek istiyorum. Hitit Üniversitesi, artık bir devlet politikası haline de gelen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında HalkBankası ile her alanda çalışmaya hazırdır” dedi.


Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan da Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın yapmış olduğu çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini, Hitit Üniversitesinin hızla büyüdüğünü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve her düzeyde destek vermeye de hazır olduklarını belirterek Rektörümüze başarılar diledi.


 

Son Güncelleme: 08.08.2017 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.