Asfalt Tesisi'nde başarılı deneme üretimi

Şeker Fabrikası arkasındaki Çorum Valiliği Asfalt Tesisi'nin yapımı tamamlandı.

03 Kasım 2017 Cuma 10:33
Asfalt Tesisi'nde  başarılı deneme üretimi

Çorum Valiliği Özel İdaresi Asfalt Plent Tesisi’nde deneme üretimi yapıldı.

Köy yollarında daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlanabilmesi amacıyla bir süre önce yapımına başlanan Asfalt Plent Tesisi’nde deneme üretimi yapıldı. Bütçesi İdaresi tarafından karşılanan ve MKHGB (Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği) tarafından ihalesi gerçekleştirilen ‘240 Ton/Saat Kapasiteli Asfalt Plent Tesisi’ yaptırılması işi için ihaleyi kazanan firma E-MAK MAK. İNŞ. TİC. VE SAN. AŞ. İle 5 Ocak 2017 tarihinde sözleşme imzalanmıştı. Şeker Fabrikası arkasında bulunan 17 dönümlük hazine arazisi İdareye kazandırılıp tesisin burada yapımına başlanmıştı.

Tesisin yapımı tamamlanırken geçtiğimiz günlerde deneme üretimi de gerçekleştirildi. İhalenin yüklenici firması E-MAK’ın teknik elemanları ve idare personelinin katılımı ile deneme üretimi gerçekleştirilirken tesisin denemesi, gerekli ayar ve kalibrasyonlar ve üretimin yapılabilmesi için 1 hafta süreyle çalışıldı ve idare personeline eğitim verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Deneme üretiminde üretimde kullanılacak agreganın (mıcır) gerekli deneyleri yapılarak uygun karışımın hazırlanması sağlandı. İlk olarak 3000 ton BSK asfalt ve yama malzemesi üretilirken üretilen bu malzemeyle plent tesisinin bağlantı yolu 1200 metre asfalt yapıldı. Yol boyu 8,5 metre platform genişliğinde, şantiye girişinde de 12 metre platform genişliğinde kaplama yapıldı. Ayrıca 11.000 m² asfalt kaplama yapılırken sistemin çalışmasında herhangi bir problem oluşmadı ve tesisin kabulünün hazır durumda olduğu görüldü. Plent tesisinin bağlantı yolunun asfalt serme işlemi, idaremize ait 1 adet finişer, 3 adet silindir ve 5 kamyonla yapıldı.

Mevcut boş arazide sıfırdan kurulan tesiste yıllık 300 km. köy yolunda BSK asfalt kaplama yapılabilecek miktarda üretim yapılabilecek. Tesisin kurulması ve asfalt serme işlemlerinin başlaması ile yaklaşık 30 kişiye de istihdam sağlanmış olacak.” denildi.

Son Güncelleme: 03.11.2017 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.