Halk Ekmek geliyor

Temmuz sonu itibariyle halk ekmek büfelerde

28 Temmuz 2017 Cuma 12:16
Halk Ekmek geliyor

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında Belediye Halk Ekmek Fabrikası’nın son durumu hakkında bilgi verdi.

Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, Çorum’da Halk Ekmek’in geçmişteki uygulamalarını, Fırıncılar Odası’nın ekmek fiyatlarında yaptığı ani oynamaları, fabrikasyon üretime geçmelerinin nedenlerini sıraladı.

Bu ay sonu itibariyle 35 noktada Halk Ekmek Satış Büfeleri’nin yerleştirileceğini, ekmeğin muhtemelen fiyatının 75-80 kuruş arasında satılacağını, fırıncılarla rekabet değil piyasayı düzenleme hedefinde olduklarını kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin 500 m2 alanda bir fabrikayı devraldıklarını hatırlatan Külcü, 6 milyon lira değerindeki yatırımda deneme üretimine geçildiğini, kara fırın ekmeği üreteceklerini, günlük üretim kapasitelerinin 75 bin olacağını, gerek duyulduğu halde 30 günlük sürede iki band kurarak Çorum’un 200 bin adet olan ekmek tüketiminin tamamını karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 09.08.2018 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.