Meyve bahçeleri kuruluyor

İl Özel İdaresi 2013 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan ve bir süredir çalışmaları devam ettirilen Çorum merkez...

20 Kasım 2013 Çarşamba 11:00
 Meyve bahçeleri kuruluyor

İl Özel İdaresi 2013 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan ve bir süredir çalışmaları devam ettirilen Çorum merkez ve ilçelerine ait 12 adet köyde kapama meyve bahçesi kurulumu işi için dün İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda ihale düzenledi.

Modern meyveciliğin yaygınlaştırılıp çiftçi vatandaşların daha kaliteli ve geliri yüksek ürünler elde etmesi amacıyla hazırlanan proje, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce yürütülüyor.

Bu kapsamda projeyle birlikte kurulması planlanan bahçeler, ihale usulü ile yüklenici firma tarafından yapılacak ve meyve bahçesi sahiplerine teslim edilecek. İhaleyi kazanan firma ile imzalanacak sözleşmenin ardından 180 iş günü içerisinde bahçe kurulum çalışmaları tamamlanacak.

Ceviz, Elma, Bağ olmak üzere üç ürüne yönelik kurulacak bahçelerde fidan dikimi, damla sulama sistemi ve tel çit yapımı sağlanacak. İl Özel İdaresi’nin % 80 oranında destek vereceği kapama meyve bahçesi kurulumunda, kalan % 20’lik bölümün ise bahçe sahipleri tarafından karşılanacak.





Son Güncelleme: 20.11.2013 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.