Tunus İş Konseyi Başkanı seçildi

İşadamı Erdem Çenesiz, DEİK’in İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Tunus iş Konseyi Başkanı seçildi

13 Ocak 2018 Cumartesi 13:44
Tunus İş Konseyi Başkanı seçildi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından kurulan ve Türkiye iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerinde 32 yıldır faaliyet gösteren DEİK’in İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı.

Toplam 143 iş konseyi ile önemli bir platform rolü üstlenen DEİK’in İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu iki yılda bir yapılıyor. DEİK İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurulu kapsamında 142 İş Konseyinin başkanları seçildi. İş Konseyi Başkanlarından 66’sında başkan değişirken, iş konseylerinin tümünde yürütme kurulları oluşturuldu. 142 başkan ve yönetimlerinin seçildiği toplantıda, 1120 temsilci seçimlere katıldı.

DEİK’in İş Konseyleri Olağan Seçimli Genel Kurul kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde ECE Holding ve Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz Tunus İş Konseyi Başkanlığına seçildi.

Genel Kurul kapanış töreninde iş dünyasına seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “DEİK’in yeni döneminde DEİK Yönetim Kurullarına Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve imkan olduğu sürece ben de katılacağım. İlgili diğer bakanlarımıza da ihtiyaç duyduğumuz anda rica edeceğiz.” dedi. Genel kurulun kapanış töreninde konuşan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla DEİK’in yapısı ile ilgili ana felsefeyi bozmadan bazı değişiklikler yapıldığını belirterek, bu değişikliklerin de özel sektör ile devletin hem dış ticaret politikaları hem de dış politikalarının paralellik arz etmesinin amaçlandığını kaydetti.

 

Son Güncelleme: 13.01.2018 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.