‘Tütün ve alkolde ruhsat süresi uzatılsın’

Çorum Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özkan Şanal, Tarım Müdürlükleri tarafından bu yıl tütün ve alkol satış...

28 Mart 2014 Cuma 09:46
 ‘Tütün ve alkolde ruhsat süresi uzatılsın’


Çorum Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özkan Şanal, Tarım Müdürlükleri tarafından bu yıl tütün ve alkol satış ruhsatlarının verildiğini ve son günün 31 Mart olduğunu hatırlatarak, "Hafta sonu tatil ve seçim olması sebebiyle esnafımızın yüzde 10'u tütün ve alkol satış ruhsatını alamadı. Esnaflarımızın mağdur olmaması için mutlaka tütün ve alkol satış ruhsat süresinin Nisan ayı sonuna kadar uzatılması şart" dedi.

Şanal, yaptığı açıklamada bu yıl tütün ve alkol satış ruhsatlarının verildiğini ve son günün 31 Mart olduğunu vurguladı. Bu yıl yapılan yeni uygulama ile tütün ve alkol satışı için ayrı ayrı ruhsat verildiğine dikkat çeken Oda Başkanı Şanal şunları kaydetti:

“İki ayrı ruhsat ve iki ayrı ücret olması sebebiyle esnafımız ruhsat almakta sıkıntılar yaşamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda ruhsat işlemleri odamız tarafından yapılırken Cumartesi ve Pazar günü odamız mesai yapıyordu. Fakat bu yıl bu ruhsatlar Tarım Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Hafta sonu tatil ve seçim olması sebebiyle esnafımızın yüzde 10'u tütün ve alkol satış ruhsatını alamadı. Esnaflarımızın mağdur olmaması için mutlaka tütün ve alkol satış ruhsat süresinin Nisan ayı sonuna kadar uzatılması şarttır. Sürenin uzatılması esnafımızı rahatlatacaktır."






Son Güncelleme: 28.03.2014 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.