10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı

Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Türk-İş Çorum İl Temsilcisi Sefer Kahraman, 10 Ocak’ın gazetecilerin haklarının güvenceye alındığı gün olduğunu söyledi.

10 Ocak 2017 Salı 21:09
10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı

Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Türk-İş Çorum İl Temsilcisi Sefer Kahraman, 10 Ocak’ın gazetecilerin haklarının güvenceye alındığı gün olduğunu söyledi.


Türk-İş İl Temsilcisi Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.


Kahraman, “Toplumun bilgilenmesi, barış ve güven ortamının güçlenmesi gibi hayati önem taşıyan konuları kamuoyuna duyurmakla görevli gazeteciler, çok önemli bir işi yerine getirmektedirler” diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:


“10 Ocak 1961 tarihinde, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasa yürürlüğe girmiştir. O gün gazeteciler için birçok hakkın kazanıldığı gündür. Çıkan yasa basın işçilerinin sigortalı çalışmasını işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve en önemlisi gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye almıştır. İşte bu sebeplerden ötürü 10 Ocak günü “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Temennimiz; Ülkemizin müşterek sesi olan gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye'de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılarak belli standartlara kavuşturulmasıdır. Mesleği her türlü zor şart ve koşullarda yerine getiren gazetecilerin haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü en içten dileklerimle kutluyor, 2017 yılının tüm basın çalışanları için hayırlı olmasını dilerken, basın şehitlerini de rahmetle anıyorum.”


Son Güncelleme: 10.01.2017 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.