Bağlama yapımcısı kursu açılıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk süsleme sanatlarının yaşatılabilmesi için kurslar açılacağını duyurdu.

14 Haziran 2017 Çarşamba 22:50
Bağlama yapımcısı kursu açılıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk süsleme sanatlarının yaşatılabilmesi için kurslar açılacağını duyurdu.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kaybolmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak, tanıtmak, tahribini ve yok edilmesini önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için daha önceki yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları kursları düzenlenmesi yönünde programlar yapıldığını açıkladı.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:


“Müdürlüğümüz bünyesinde 584 saatlik bağlama yapımcısı kursu açılmaktadır. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımızın nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte 19.06.2017 Pazartesi günü mesai bitimine (saat 17.00) kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmemekte, kurslar malzemeleri de kurumumuzca temin edilmektedir. Kurs sonunda kursiyerlerin ortaya çıkardıkları ürünlerin sergileneceği bir sergi açılması planlanmaktadır.

Müzik aletleri yapımı alanı altında yer alan mesleklerde standartlara uygun her yaşta ve düzeyde bireye mesleki yeterlilikler kazandıracak eğitim ve öğretim imkanı sunulacaktır. Kültür ve sanat bilincinin oluşmasını desteklemek amacıyla bu tür etkinlerimiz devam edecektir. Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk süsleme sanatlarımızın yaşatılabilmesi için halkımızın açılacak kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz.”


Son Güncelleme: 14.06.2017 22:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.