Belediyeden, çocuk iftarı

Çorum Belediyesi, toplu iftar programlarını sürdürüyor. Belediye bu kez de düzenlediği çocuk iftarında 4.000 çocuğu iftar sofrasında buluşturdu.

11 Haziran 2017 Pazar 21:44
 Belediyeden, çocuk iftarı


Çorum Belediyesi, toplu iftar programlarını sürdürüyor. Belediye bu kez de düzenlediği çocuk iftarında 4.000 çocuğu iftar sofrasında buluşturdu.


Bu yıl 4.sü gerçekleştirilen “Çocuk İftarı”na çocuklar ve velileri yoğun ilgi gösterdi. TSO Fuar Alanındaki iftar programı öncesi çocuklarla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çocuklarla bol bol sohbet etti.



Çorum Milletvekili-TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürü Seyfettin Zengin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda çocuk katıldığı iftar programı Türkiye Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Ahmet Aybar ve Yunus Koçan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada,4. çocuk iftarını4 bin çocukla gerçekleştirdiklerini, her yıl bir önceki yıla göre katılımın arttığını, katılımdaki bu artışı da çocukların güzel yüzlerindeki, güzel duaların bereketi olarak gördüklerini söyledi. Ramazan ayında farklı bir huzuru yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Külcü, “İnşallah Ramazan’ı bu güzellikler içerisinde tamamlayıp bayramı bayram tadında kutlayacağız. Sizlere her yıl binlerce tatil kitabı hediye ediyoruz. Dağıttığımız bu kitapları okuyacak ve bunlarla birlikte daha farklı kitaplarda okuyarak kendinizi daha da geliştireceksiniz” dedi.



Çocuklarımızı kültür merkezlerinde misafir etmek istiyoruz

Çocuk iftarına katılan tüm çocukları Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinde başlayan yaz kurslarına davet eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Buralarda sizleri misafir etmek istiyoruz. Yaz tatilinde açacağımız yüzme kursundan masatenisine, futsaldan judoya, eğitime destek kurslarına kadar birçok alanda onlarca kursu sizlerle buluşturuyoruz. Bir de camilerimizde Kur’an Kurslarımız var. Onlara da devam etmelisiniz. Kur’an-ı Kerim okumayı oralarda öğrenmelisiniz. Yaz dönemini bu faaliyetlerle en güzel şekilde değerlendirmelisiniz. Anne-babalar olarak çocuklarımız uyurken onları uyandırmaya kıyamayız. Ama çocuklarımızın da biraz uykudan feragat ederek elde edecekleri şeyler onlar için çok daha faydalı olacaktır. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için onları yakından takip etmemiz gerekiyor. Bilgisayar, internet, sosyal medya gibi faktörlerin bazı avantajları olduğu gibi kötü yanları da var. Bunların dışında doya doya oyun oynayacaksınız. Çünkü en çok oyun oynamak çocuklara yakışır.” dedi.



Her dürüst insanın bir yanı çocuktur


Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu da iftarda yaptığı konuşmada böylesine güzel bir iftar programında çocuklarla buluşturan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.



Karnelerini alan tüm çocukları tebrik eden Salim Uslu, “Şimdiden bayramınızı kutluyorum. Allah sizlere acı keder göstermesin. Sizin acınızı kederinizi de ailelerinize göstermesin. Unutmayın çocuklar her dürüst insanın bir yanı çocuktur. Dolayısıyla sizler büyüseniz bile dürüst olduğunuzda bir tarafınız, bir yanınız çocuk kalacaktır. O çocuğu asla ama asla yok etmeyin. Yeniden dürüstlüğün, onurlu davranışın, haysiyetin, dostluğun, egemen olduğu bir dünyada, açlığın, yoksulluğun olmadığı bir dünyada buluşmak üzere yarınlarımızın emaneti olan siz çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.



Dünya çocuklarının yüzleri Türkiye’deki çocuklar gibi hep gülsün


AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise çocuklarla birlikte iftar yapmaktan duyduduğu mutluluğu ifade ederek “Masalarınızda gördüğüm bazı yazılar var. Yetim gülerse dünya güler, çocuk gülerse dünya güler şeklinde yazılar var. Ben buna gerçekten katılıyorum. Böyle güzel organizasyonu yapmış olmasından dolayı Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’yü tebrik ediyorum. En güzel ve en kötü günlerimiz hep böyle olsun. Ülkemizde devletimiz belediyelerimiz sizlerin yüzlerini nasıl güldürüyor ise dünya çocuklarının Türkiye’de yaşayan çocuklar gibi yüzlerinin hep gülmesini diliyorum.
İftar programı Grup Ataman’ın verdiği ilahi konseri ile sona erdi.



Çocuklara karne hediyesi


Belediye, çocuk iftarına katılan tüm çocuklara karne hediyesi verdi. Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan akıl oyunları adlı oyun seti iftara katılan tüm çocuklara hediye edildi. Öğrencilerehediyelerini TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile birlikte takdim eden Başkan Külcü, “Başarılarınızdan dolayı alınlarınızdan öpüyorum. Rabbim başarılarınızı daim eylesin. Başarılarınızda anne, baba ve öğretmenlerinizin çok büyük emeği ve gayreti var. Sizlerin en güzel şekilde yetişmesine emek veren anne,baba ve öğretmenlerimize ve davetimizi kırmayarak buralar kadar geldiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.


Çocuklar, Külcü ile özçekim yarışına girdi

Çocuk iftarında çocuklar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile özçekim yapmak için adeta birbirleriyle yarıştı.


Başkan Külcü çocukları kırmayarak hepsiyle özçekim yaptı. Kimi çocuk şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenirken, kimisi de yüz boyama etkinliklerine katılarak eğlenceli zaman geçirdi.





Son Güncelleme: 11.06.2017 21:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.