BİK’ten şube müdürleri toplantısı

Basın İlan Kurumu (BİK), ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’ hakkında Kurum personeline yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

24 Ekim 2016 Pazartesi 00:52
BİK’ten şube müdürleri toplantısı


Basın İlan Kurumu (BİK), ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’ hakkında Kurum personeline yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan BİK Bayramoğlu Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, Genel Müdür Yardımcıları Cem Elçin ve Mustafa Canbey, BİK Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Özdemir, Mustafa Arslan ile Şube Müdürleri ve personelleri katıldı.

BİK Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk’un da hazır bulunduğu toplantıda yönetmelikte yapılan değişiklikler ele alındı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özdemir, Mustafa Arslan ve Yusuf Karakoç’un konuşmalarıyla devam etti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ’

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, kurumsal alanda yaptıkları çalışmalarda dijital dönüşüme büyük önem verdiklerini söyledi.


Şube müdürlerine değişen yönetmelikle ilgili bilgiler vererek tavsiyelerde bulunan Yakup Karaca, “Bulunduğunuz yerlerde sadece kurum işlerini değil gazetecileri de eğitme işlevi görün. Gittiğimiz illerde gazetecilerimizin ciddi yakınmaları oluyor. Bu konularda şube müdürlerimiz bizim sınır karakolu görevini görmeli. Kurum politikaları çerçevesinde bu gazeteci arkadaşlarımız için sorumluluk almalısınız. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımız kanaatindeyiz. Artık ilanları sanal ortamda girilebilen bir kurum olduk. Dünya artık küçük bir köye dönüştü. Dijital dönüşüme büyük önem veriyoruz. İlan geliri bir gazetenin gelirinin tamamını karşılıyorsa o gazete bitmiş demektir. Gazetelerin sadece ilan geliriyle hayatını sürdürmesinin önüne geçmeliyiz. Şube müdürlerimize burada iş düşmekte” dedi.


Kurum olarak dikkat etmeleri gereken noktaların altını çizen Karaca, “Biz asla gazetelerin yayın politikalarına karışmıyoruz. Ülkenin bütünlüğü için bazı konularda da serin kanlı olmak zorundayız. Ancak bir ihanet olmuşsa biz de gerekeni yaparız. Netice olarak kendimize göre bir işleyişimiz var. Kurum olarak Güneydoğu’daki gazetelerin sorunlarını biliyoruz. Bakanlığa müracaat ettik. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak teröre karışmış ve destek verenler olmuşsa da kusura bakmasınlar. Hepimizin kurum ve sektörümüzün dönüşümü anlamında alacağımız sorumlulukları var. Ve bu çizgide gayret göstererek üzerimize düşen ne varsa yapmak zorundayız. Kurumumuzla ilgili düzeltilecek adımlarımız olacak. Maksadımız bu kurum altındaki çalışan herkesi işinin uzmanı olarak görmek çabası içindeyiz. Önünü gören arkadaşlara ihtiyacımız var. Kendine güvenen personel her zaman en ideal personeldir. İnşallah bu toplantımız sonunda çalışanlarımız en iyi şekilde faydalanmış olurlar” diye konuştu.


ŞUBE MÜDÜRLERİNE YENİ YÖNETMELİK ANLATILDI

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlük bünyesindeki birim müdürleri katılımcılara yeni yönetmelik hakkında sunumlar yaptı.

İlk olarak BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Kontrollere İlişkin Maddelerin Sunumunu ile Kontrol ve Denetlemelerde Açıklık, Kontrol Kurulları ve Gazetelerin Denetlenmesi’ hakkındaki maddeler  konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam ise ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’ hakkındaki sunumundan sonra Resmî İlânların tertibi ve ölçümlenmesi, resmi ilan fiyat tarifesi-resmi ilan ve reklamların elektronik ortamda alınıp dağıtılması konusunda bilgi verdi.

Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden  Zafer Bozak ve Emin Aksoy ise ‘İcmal Varakalarının Web’den Alınması ve Ek Göstergeler Hakkında Teknolojik Altyapı’ konulu bilgilendirme sunumunu yaptıktan sonra katılımcıların sorularına cevap verdi.


Son olarak  Hukuk Müşaviri Gökhan Türkoğlu, ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Yapım Süreci’ hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. (BİK-Ferhat Esnek, Ufuk Küçükyılmaz)


Son Güncelleme: 24.10.2016 00:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.