Bir taşla tam üç kuş

Çorum'un merkez alınacağı bi kalkınma idaresi kurulması yönündeki çabaları devam ederken Bakanlar Kurulu kararı ile Yozgat'ın Konya Merkezli KOP Kalkınma idaresine bağlandığı duyuldu.

15 Temmuz 2016 Cuma 11:15
Bir taşla tam üç kuş

Tecrübeli gazeteci Mustafa Demirer, Çorum'un önemli bir meselesine değindiği 'Herkese var bize yok' başlıklı yorumunda, Çorum merkezli Amasya, Çankırı, Kastamonu, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Programı veya İdaresi kurulması hedefimizde umutlarımızın tükendiğini duyurmuştu.

Çorum'un merkez alınacağı bi kalkınma idaresi kurulması yönündeki çabaları devam ederken Bakanlar Kurulu kararı ile Yozgat'ın Konya Merkezli KOP Kalkınma idaresine bağlandığı duyuldu.

İşte O yorum;

EGE VE MARMARA DIŞINDA

Hatırlarsak, Türkiye genelinde üst seviyede gelişme gösteren Marmara ve Ege Bölgesi dışında kalan diğer bölgelerde çok ciddi yatırım bütçeleri olan kalkınma idareleri var.

DAP, GAP, KOP VE DOKAP

Örneğin Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum merkezli 15 şehri içine alan DAP, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde benzer şekilde GAP, İçanadolu Bölgesi’nde Konya merkezli KOP, Karadeniz Bölgesi’nde Giresun merkezli 8 şehrin yer aldığı  DOKAP faaliyet gösteriyor.

ÇORUM’U BEKLİYORDUK, YOZGAT HAMLE YAPTI

Çorum’un merkez alınacağı  Amasya, Çankırı, Kastamonu, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerini kapsayan bir kalkınma idaresi  kurulması  yönündeki çabalarımız devam ederken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın girişimleri ile Bakanlar Kurulu kararı çıkarılarak Yozgat’ın Konya merkezli KOP kalkınma İdaresi’ne bağlandığını duyduk.

HAVAALANI İSTİMLAK MESELESİ

Öğrendiğime göre, Yozgat’ın kısa sürede KOP İdaresi’ne dahil edilmesinde şehre söz verilen uluslararası havaalanının istimlak meselesi var.

YOZGATLI TEPKİ GÖSTERDİ

Yozgat’a yaklaşık 3 yıl önce müstakil havaalanı sözü verildi. Aradan geçen zaman içinde havaalanı arazisi  belirlendi, yatırım programına alındığı duyuruldu. Ancak aradan geçen zaman zarfında somut bir gelişme yaşanmayınca gerek muhalefet gerekse Yozgatlılar tepki göstermeye başladı. Bilhassa yerelde Yozgat Milletvekili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik eleştirilerin dozu arttı.

HAVAALANI İSTİMLAK BEDELİ

İddialara göre, Yozgat Havaalanı’nın arazisi belirlendi ancak istimlak bedeli oldukça yüksek çıktı. Merkezi idarenin bütçesinde kaynak sorunu yaşanınca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın girişimleri ile Yozgat’ın Konya merkezli Nevşehir, Aksaray, Karaman ve Niğde’nin içinde yer aldığı ve çok ciddi bütçeleri olan Konya Ovası Kalkınma İdaresi’ne bağlanması sağlandı. Yozgat’ın KOP’a dahil edilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı Haziran ayının ilk haftasında çıkarıldı.

Velhasıl Yozgat’ın havaalanı istimlak bedeli KOP bütçesinden karşılanarak hem yatırımın hayata geçirilmesinin önü açılacak hem de Yozgatlı hemşehrilemizin eleştirileri ortadan kaldırılacak. Aynı zamanda Yozgat’ın KOP Kalkınma İdaresi’nin yatırımlarından istifa etmesi sağlanacak.

Ne diyelim, komşumuza hayırlı olsun...

Son Güncelleme: 15.07.2016 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çetinbey 2016-07-15 15:41:32

'Yozgat'a havaalanı yapılması akıllı bir yatırım olmaz.'

Avatar
Çetinbey 2016-07-15 15:44:32

Yozgat'ın yanı başında Kayseri'ye ait havaalanı var ya, Yozgat'a HAVAALANI'na ne gerek var.