Çarpıcı Cumhurbaşkanlığı yorumu

AK Parti Amasya Milletvekili hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Bostancı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

16 Nisan 2014 Çarşamba 15:01
 Çarpıcı Cumhurbaşkanlığı yorumu

 
AK Parti Amasya Milletvekili hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Bostancı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleri yapacağı toplantı öncesinde  çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN SEÇİLİR”

Amasya Milletvekili Naci Bostan da, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünden geçen adayın sorulması üzerine Bostan, “Gönülden geçmekten öte, siyaset maddi şartlar üzerine yürür, öyle bakıldığında Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur” dedi.

Siyasetin farklı faktörler hesap edilerek yapılması gereken bir iş olduğunu belirten Bostancı, “Sayın Başbakan, eğer bugüne kadar çok net bir açıklama yapmadıysa, mevcut durumda adım adım bütün dengeleri hesap ederek davranacağı için bu şekilde bir strateji takip etmiştir. Dolayısıyla ortada bir problem yok” diye konuştu.

AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralının da şartlarının belli olduğunu, neden bu kuralın konulduğunun belli olduğunu ifade eden Bostancı, “Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması, başlangıç şartları bakımından, o kuralları koyarken genel değerlendirme bakımından şu anda uygun gözüküyor, ama Anayasa Mahkemesi'nin seçme ve seçilme haklarına ilişkin bir kararı vardı. Herhalde onu da değerlendireceğiz, şu anda net bir şey söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.







Son Güncelleme: 16.04.2014 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.